Οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την ακρίβεια και την κρίση στην Κοζάνη

2 Min Read

Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, Εμπορικός Σύλλογος και Επιμελητήρια στην κεντρική πλατεία και ΠΑΜΕ στο τέλος του πεζοδρόμου συμμετείχαν την Τετάρτη στην πανελλαδική και γενική απεργία με δύο συγκεντρώσεις στην Κοζάνη.

«Φτάνει πια δεν αντέχουμε άλλο. 12 χρόνια πια οι εργαζόμενοι δεν είχαμε καμία αύξηση, αλλά μόνο περικοπές. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια, στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι που είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης. Οι συνάδελφοί μας, γιατροί και υγειονομικοί, μετρούν ήδη 30 νεκρούς από την πανδημία. ΟΙ υπάλληλοι των υπουργείων και δήμων δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σε αυτούς που μας στοχοποιούν, δεν απολογούμαστε» ανέφερε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Τσίπρας.

- Advertisement -

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «η σημερινή κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία περιορίζει και φαλκιδεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι υπουργοί καταφεύγουν στην κήρυξη των απεργιών ως παράνομων. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για την ακρίβεια στο ρεύμα στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αύξηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και προσλήψεις προσωπικού. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι φτάνει πια» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Λέμε ένα μεγάλο όχι στην ακρίβεια, την ανέχεια, τις επιλογές και τους αυταρχισμούς» ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης. Η ενεργειακή κρίση μαστίζει, η απολιγνιτοποίηση δημιουργεί προβλήματα. Αν δεν το κατανοήσει αυτό η κυβέρνηση θα πάρει στις επερχόμενες εκλογές το μήνυμά της» σχολίασε ο κ. Αδαμίδης.

Από την πλευρά του ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Κοζάνης έστειλε το μήνυμα στις κυβερνήσεις «ότι ο βαρύς χειμώνας που σχεδιάζουν για το λαό δεν θα μείνει αναπάντητος. Ζητάμε ζωή που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες».

 

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση