Οι αυξήσεις του νερού στα χωριά της Κοζάνης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο- Τι λέει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης Κώστας Κυτίδης

2 Min Read

Οι αυξήσεις της αξίας του νερού στα χωριά δεν θα ξεπερνούν τα 10 ευρώ το χρόνο δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης Κώστας Κυτίδης, ο οποίος τονίζει πως οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν πως η Επιχείρηση λειτουργεί ανταποδοτικά και δεν έχει σκοπό το κέρδος.
Μιλώντας για τη νέα τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Επιχείρηση και προβλέπει αυξήσεις στα χωριά σε καταναλώσεις άνω των 60 κ.μ. το χρόνο, ο κ. Κυτίδης ανέφερε ότι «το 40% των χρηστών που καταναλώνουν έως 60 κ.μ. το χρόνο δεν θα έχουν επιβάρυνση για τα επόμενα δύο χρόνια. Για όσους καταναλώνουν έως 120 κ.μ. η προσαύξηση θα είναι έως 6,5 ευρώ και για όσους καταναλώνουν έως 180 κ.μ. η προσαύξησή θα αγγίζει τα 10 ευρώ».
Σύμφωνα με τον κ. Κυτίδη, οι υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ για τις καταναλώσεις ρεύματος θα ξεπεράσουν φέτος τα 3,5 εκ. ευρώ και πρόσθεσε πως η βιωσιμότητα της επιχείρησης είναι καθοριστικός παράγοντας, ενόψει μάλιστα και της απολιγνιτοποίησης, αλλά και της ανάγκης της επιχείρησης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις με ίδιους πόρους.

- Advertisement -


«Η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης είναι αυτή που διασφαλίζει τη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ για το νερό και την αποχέτευση. Μπροστά μας είναι όρη και βουνά και η Τηλεθέρμανση θα πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίσει το μέλλον της» είπε ο κ. Κυτίδης.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ στόχος είναι τα τιμολόγια σε πόλη και χωριά να ισοσκελιστούν τα επόμενα χρόνια.
«Εφόσον το νερό παρέχεται με την ίδια ποιότητα και τις ίδιες υπηρεσίες, αυτό είναι απαραίτητο» είπε ο κ. Κυτίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση