Οι «χειμερινοί κολυμβητές» «βούτηξαν» στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων

2 Min Read

Λίγο πριν πέσει η αυλαία των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης, η αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων υποδέχθηκε τους «Χειμερινούς Κολυμβητές», το βράδυ της Δευτέρας.

Τα μέλη του συγκροτήματος που μένουν στη Βόρεια Ελλάδα, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Βόμβολος, Μπάμπης και  Χάρης Παπαδόπουλος βρέθηκαν για πρώτη φορά στην παραδοσιακή αυλή του αρχοντικού, για μια ξεχωριστή συναυλία όπου παρουσίασαν τραγούδια και μουσικές από το ρεπερτόριο της 50χρονης μουσικής τους διαδρομής, εφ’ όλης της ύλης, συνδυάζοντας και αναδεικνύοντας παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, δημιουργώντας όπως πάντα τη γνωστή και εύθυμη ατμόσφαιρα της συναυλίας τους δοσμένη με απαράμιλλη αισθητική. Η βαθιά γνώση των νεότερων Βαλκανίων του Ε. Ζάχου σε συνδυασμό με τους γνωστούς μουσικούς κώδικες επικοινωνίας των Χειμερινών Κολυμβητών συνέθεσαν ένα μουσικό ταξίδι ανιχνεύοντας ό,τι ενώνει τους λαούς και όχι ό,τι τους χωρίζει.

Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» γνωστοί για τις απόλυτα επιτυχημένες Live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους που τους ακολουθούν παντού καθώς δημιουργούν μια μοναδική, ζεστή ατμόσφαιρα σε επαφή με το κοινό τους και μια συναυλία που μένει αξέχαστη. Η κάθε μια συναυλία τους είναι πάντα διαφορετική καθώς τη δημιουργούν επί τόπου, σπάζοντας τα καλούπια και τη μονοτονία, διαμορφώνοντας τη ανάλογα με το κοινό που έχουν από κάτω. 

Ο Αργύρης Μπακιρτζής, αρχιτέκτονας – τραγουδιστής – συνθέτης – στιχουργός και «εμψυχωτής» των Χειμερινών Κολυμβητών ανέφερε πως έχει σχέσεις με την πόλη της Κοζάνης από παλιά και έχει φίλους εδώ. Είναι η τρίτη φορά που τραγουδάει στην Κοζάνη και η πρώτη στην «αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων».

Ο πρόεδρος του Φιλοπροόδου Συλλόγου Κοζάνης Τάσος Γκλούμπος τόνισε πως ήθελαν να «ξανά ζωντανέψουν το καλοκαίρι μετά τη χειμερινή ανάπαυλα» που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες, λόγω του κακού καιρού και να συνεχιστεί το τόσο επιτυχημένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του συλλόγου.

Ο κόσμος, που παρευρέθηκε εκεί, γέλασε με το εξαιρετικό και έξυπνο χιούμορ του κ. Μπακιρτζή, σιγοτραγουδούσε μαζί τους και τους χάρισε το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση