Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στην Egnatia Expo

5 Min Read

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρωτότυπο σεμινάριο για επαγγελματίες: «Πώς να αυξήσετε την κερδοφορία της επιχείρησης σας σε 90 ημέρες!».

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το πρωτότυπο σεμινάριο με τίτλο «Πώς να αυξήσετε την κερδοφορία της επιχείρησης σας σε 90 ημέρες!» στα πλαίσια της Επετειακής 10η Γενικής Εμπορικής Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας Egnatia Expo. Πάνω από 70 επαγγελματίες της περιοχής, ανταποκρίθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, στην πρόσκληση που απηύθυναν ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το ΕΒΕ Ν. Κοζάνης, και παρακολούθησαν το σεμινάριο με εισηγήτρια την Οικονομολόγο Παναγιώτα Αλεξίου.
Η εκδήλωση είχε στόχο να εξηγήσει στους επαγγελματίες πώς να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά εμπόδια (κρίση, απουσία ισχυρού brand name, διατήρηση την υπόστασής της στην αγορά, αύξηση κερδοφορίας.
Η εισηγήτρια αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, παρουσίασε μεθόδους για να αντιμετωπιστούν αποτυχίες, αναβλητικότητα, και στρατηγικές για να αυξήσουν την κερδοφορία της επιχείρησής τους μέχρι και 50% στις επόμενες 90 ημέρες, και να βελτιώσουν το εργασιακό και επιχειρησιακό τους περιβάλλον εν γένει.
Δόθηκαν εναλλακτικές για το πώς και πότε θα δημιουργήσουν ένα πλάνο δράσης και πώς θα δομήσουν τις εργασίες κάθε εβδομάδας τις επόμενες δώδεκα εβδομάδες, για το πως θα δυναμώσει η ομάδα τους, το πώς θα πουλήσουν περισσότερο και πώς οι πελάτες τους θα επαναλάβουν τις αγορές τους, και το πώς θα δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα υποστηρίζει κάθε καινούριο project, νέο προϊόν, επέκταση ή άλλη επένδυση.
Στο πέρας της συζήτησης, υπήρξε γόνιμος διάλογος κατά τον οποίο συζητήθηκαν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των συμμετεχόντων.
Σχετικά με την εισηγήτρια: Η Παναγιώτα Αλεξίου (MBA, CPC, GCDF), είναι πιστοποιημένη εισηγήτρια, οικονομολόγος, λογίστρια, πιστοποιημένη ICF coach, με 8ετή εμπειρία σε business, executive & leadership τομείς. Έχει μιλήσει σε συνέδρια του MONEY SHOW, SKYWALKER, ICF GREECE, AIESEC, και η εταιρία της “Success Is Simple (S.i.s.) Limited” δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Αγγλία.
Την Έκθεση διοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το ΕΒΕ Ν. Κοζάνης, υπό την αιγίδα της ΕΣΕΕ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας και της ΔΕΗ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Σε πρώτο πλάνο οι αγροτικές ευκαιρίες, σε επιτυχημένη εκδήλωση για την επιχειρηματική ανάπτυξη

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η πολύ-επίπεδη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος «“Αγροτικές Ευκαιρίες στην Δ. Μακεδονία : Προς ένα άλλο Μοντέλο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης”» στο πλαίσιο της 10ης επετειακής έκθεσης Egnatia Expo 2018 η οποία διεξήχθη την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στην Αίθουσα “Παλατάκι” του Ξενοδοχείου Παντελίδης.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιώργος Ηλιόπουλος, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας-Εορδαίας, που αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της έκθεσης και σε εκπαιδευτικό επίπεδο με τις σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις που φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά και απευθυνόντουσαν σε πλήθος επιχειρηματικού κόσμου.
Την ανάγκη να πορευτεί ο αγροτικός τομέας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, και ιδιαίτερα η δενδροκομία με την Γεωργία Ακριβείας, ανέπτυξε ο Γεωπόνος Τσακίρης Στράτος, ιδιοκτήτης της «ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ»
Στην συνέχεια ο Γεωπόνος Αρσενίδης Σωτήρης , Πρόεδρος της Εταιρείας ΓΕΩΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΙΚΕ παρουσίασε το νομικό πλαίσιο για σύσταση και λειτουργία των Ομάδων Παραγωγών στον Αγροτικό Τομέα καθώς και τα επενδυτικά εργαλεία της Νέας Προγραμματικής Περιόδου.
Ακολούθως, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες για την αναγέννηση του αγροτικού τομέα, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με πλήρη ενημέρωση των αγροτών αλλά και όσων σκοπεύουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα σε θέματα Φορολογίας από την Οικονομολόγο Λαζαρίδου Ασημούλα.
Τέλος, η Λαζαρίδου Ερμιόνη, ιδρύτρια της Lazaridou Consulting Corp, Εταιρείας Συμβούλων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, που ανέλαβε και τον ρόλο της συντονίστριας στην εκδήλωση, ανέπτυξε στην ομιλία της την αναπτυξιακή διάσταση της Επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο μέσα από το πρόγραμμα LEADER καθώς και οι δυνατότητες γεωργών και μη, για ένταξή τους σε αυτό για τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Γρεβενών.
Ο σκοπός της εκδήλωσης να αναδειχθεί η προστιθέμενη αξία μέσω βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών στον αγροτικό τομέα που απευθυνόταν σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών του αγροδιατροφικού τομέα από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας επετεύχθη, καθώς το κοινό ανταποκρίθηκε δυναμικά με την πολυπληθή παρουσία του.
Την Έκθεση διοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το ΕΒΕ Ν. Κοζάνης, υπό την αιγίδα της ΕΣΕΕ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας και της ΔΕΗ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Μοιραστείτε την είδηση