Οι Έλληνες ευρωβουλευτές για τη συμφωνία Ελλάδας-FYROM

2 Min Read


Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και FYROM.
“Σταθερά όλα αυτά τα χρόνια επιδιώξαμε μια συμφωνία αμοιβαία αποδεκτή» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε είπε ο κ. Παπαδημούλης.
Η πλειονότητα των ευρωβουλευτών των άλλων παρατάξεων χειροκρότησαν τον Δ. Παπαδημούλη και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι που ανακοίνωσαν τη συμφωνία, με εξαίρεση κάποιους από τους Έλληνες ευρωβουλευτές που τοποθετήθηκαν κατά της συμφωνίας.
«Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα των Σκοπίων για να δημιουργήσουμε διχασμό στη χώρα μου» ανέφερε από το βήμα ο Γ. Κεφαλογιάννης.
«Η συμφωνία που επετεύχθη είναι κατά παράβαση κάθε κανόνα δημοκρατίας» είπε η Σ. Σακοράφα.
Αρνητικά τάχθηκαν ο Γ. Κύρτσος, αλλά και ο Σ. Ζαριανόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα με το κράτος των Σκοπίων προέκυψε μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν».
Υπέρ της συμφωνίας μίλησε ο ευρωβουλευτής από το «Ποτάμι» Γιώργος Γραμματικάκης που ανέφερε πως και η ίδια η Ευρώπη επαινεί τη συμφωνία θεωρώντας ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι. Στην επιτυχία του erga omnes στάθηκε ο Στέλιος Κούλογλου που χαρακτήρισε τη συμφωνία την καλύτερη δυνατή.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση