Οι επιτυχημένοι Δήμαρχοι πρέπει να συνεχίζουν- To Ποτάμι στηρίζει και επίσημα το Λευτέρη Ιωαννίδη

4 Min Read

Το Ποτάμι, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του – λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 – είχε τολμηρά τοποθετηθεί υπέρ των ακομμάτιστων Δημάρχων. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών, που γνωρίζουν τα προβλήματα, τις λύσεις, αλλά και τα πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν. Οι κεντρικοί κομματικοί μηχανισμοί ή οι κυβερνήσεις δεν πρέπει και δεν μπορούν να αποφασίζουν ποιος είναι ικανός και ποιος όχι να χειριστεί τις τοπικές υποθέσεις.

- Advertisement -

Πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια από τότε. Ο επικεφαλής του Κινήματος, οι βουλευτές και τα στελέχη του βρέθηκαν σε όλες τις γωνιές και όλα τα νησιά της χώρας. Γνωρίσαμε «τοπικούς άρχοντες» όλων των αποχρώσεων, συνεργασθήκαμε μαζί τους και βοηθήσαμε, όπου μπορούσαμε, στην ανάδειξη και τελικά στην επίλυση τοπικών προβλημάτων. Πολλοί από αυτούς τους Δημάρχους ή τους Δημοτικούς Συμβούλους δεν είχαν άλλη σχέση με το Ποτάμι, οι περισσότεροι ανήκουν σε «αντίπαλα κόμματα», αλλά αυτός δεν ήταν λόγος να μην τους εμπιστευθούμε και να μην δουλέψουμε μαζί τους.

Όλους αυτούς τους Δημάρχους που έχουν να επιδείξουν θετικό έργο, θα συνεχίσουν να τους στηρίζουν οι εθελοντές, τα μέλη και τα στελέχη του Ποταμιού. Το Ποτάμι όμως θα συνεχίσει να μη δίνει χρίσματα. Οι πολίτες, όμως, που είναι κοντά στο Ποτάμι θα συνεχίσουν να αξιολογούν και να επιλέγουν σε κάθε πόλη ή σε κάθε νησί τους ικανότερους – χωρίς κεντρική καθοδήγηση, το επαναλαμβάνουμε.

Με βάση, λοιπόν, τις θετικές αξιολογήσεις των φίλων μας και των στελεχών μας σε όλη τη χώρα ανακοινώνουμε τους 31 Δημάρχους που πρέπει να συνεχίσουν να υπηρετούν τις τοπικές υποθέσεις. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και άλλων επιτυχημένων δημάρχων, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί που στηρίζουν οι φίλοι και τα στελέχη του Ποταμιού. Και θα είμαστε μαζί τους απέναντι στην προσπάθεια των κομμάτων να ελέγξουν τις πόλεις με μοναδικό κριτήριο τις κομματικές ταυτότητες των υποψηφίων. Ο χάρτης το βράδυ των εκλογών δεν θα πρέπει να έχει χρώματα και αν έχει αυτό θα είναι ήττα της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

Ακολουθούν τα ονόματα των 31 Δημάρχων:

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ – Ευάγγελος Κόττορος

ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – Μαρία Κακαλή

ΑΓΚΙΣΤΡΙ – Γιάννης Αθανασίου

AΛΙΜΟΣ – Ανδρέας Κονδύλης

ΓΛΥΦΑΔΑ – Γεώργιος Παπανικολάου

ΕΛΕΥΣΙΝΑ – Γεώργιος Τσουκαλάς

ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – Γιάννης Κωνσταντάτος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – Βασίλης Λαμπρινός

ΚΑΡΔΙΤΣΑ – Φώτης Αλεξάκος

ΚΟΖΑΝΗ – Ελευθέριος Ιωαννίδης

ΛΑΡΙΣΑ – Απόστολος Καλογιάννης

ΛΕΙΨΟΙ – Φώτης Μάγγος

ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ – Ζαχαρίας Καλογεράκης

ΝΑΟΥΣΑ – Νικόλαος Κουτσογιάννης

ΝΕΑΠΟΛΗ-ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Σίμος Δανιηλίδης

ΝΙΚΑΙΑ – AΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ – Γεώργιος Ιωακειμίδης

ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ – Ηλίας Αποστολόπουλος

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – Γιάννης Μώραλης

ΠΕΝΤΕΛΗ – Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – Ανδρέας Παχατουρίδης

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – Ευάγγελος Σίμος

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ – Γιάννης Μαλανδράκης

ΠΥΛΑΙΑ-ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ – Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

ΡΕΘΥΜΝΟ – Γιώργης Μαρινάκης

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – Αθανάσιος Βίτσας

ΣΙΚΙΝΟΣ – Βασίλης Μαράκης

ΣΥΜΗ – Ελευθέριος Παπακαλοδούκας

ΤΡΙΚΑΛΑ – Δημήτρης Παπαστεργίου

ΦΙΛΟΘΕΗ-ΨΥΧΙΚΟ – Παντελής Ξυριδάκης

ΦΟΥΡΝΟΙ ΚΟΡΣΕΩΝ (ΦΟΥΡΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ) – Γιάννης Μαρούσης

ΧΙΟΣ – Μανώλης Βουρνούς

Μοιραστείτε την είδηση