Οι κωλοτούμπες των « αγανακτισμένων ». Γράφει ο Αναστάσιος Καραλίγκας

3 Min Read


Η ελληνική λέξη «κωλοτούμπα» έχει μπει στο λεξικό των περισσότερων γλωσσών, προκειμένου να εκφράσει την αλλαγή αυτή στη συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτικών, όταν διαχειρίζονται πλέον την εξουσία, με κορυφαίο όλων τον σημερινό πρωθυπουργό.
Η σημερινή κυβέρνηση βρίσκει μπροστά της όλα, όσα χρησιμοποίησε η ίδια για να έλθει και να εδραιωθεί στην εξουσία. «Προδότες, μερκελιστές, γερμανοτσολιάδες» και άλλα πολλά φώναζαν οι οπαδοί και τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Τώρα ακούν ακριβώς τα ίδια.
Εχουν τεράστια ευθύνη, γιατί έπαιξαν με τα χειρότερα ένστικτα ενός ταλαιπωρημένου από την κρίση λαού. Τον πότισαν συστηματικά με μίσος, φοβία και θυμό.
Τα ήθελαν και τα παθαίνουν τώρα. Γιατι, δίδαξαν τις τεχνικές των προπηλακισμών και της βίαιης διαμαρτυρίας. Νομιμοποίησαν τον πολιτικό χουλιγκανισμό σαν θεμιτή έκφραση διαμαρτυρίας. Με το παράδειγμα τους οι συριζαίοι δίδαξαν πως όλα επιτρέπονται: το γιαούρτωμα, η διάλυση μιας παρέλασης, ακόμη και το ξύλο.
Τώρα ανακαλύπτουν ότι πίσω από τα σημερινά ανάλογα φαινόμενα βρίσκονται επιχειρηματικές συνωμοσίες και ακροδεξιές οργανώσεις. Αυτοί που καθιέρωσαν τις άθλιες διαδικτυακές καμπάνιες εναντίον ιδεολογικών τους αντιπάλων, τώρα είναι στο στόχαστρο και δεν το αντέχουν.
Οι «αγανακτισμένοι» κατηγορούν ως «φασίστες»
Όσοι μετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από το 2011 μέχρι το 2015 αυτοαποκαλούνταν «αγανακτισμένοι». Τώρα, οι διαδηλωτές αυτοί διορίστηκαν στα υπουργεία ως υποργοί, σύμβουλοι και μετακλητοί υπάλληλοι.
Οι πρώην διαδηλωτές και νυν κυβερνητικοί υπάλληλοι, λοιπόν, αποκαλούν τους σημερινούς διαδηλωτές ως φασίστες και εθνίκια. Όσοι διαδηλώνουν την αγάπη τους για την Μακεδονία χαρακτηρίζονται από τον Καρανίκα ως «αμόρφωτοι», «ανιστόρητοι» και «ρουφιανοφασίστες».
Αυτοί που έδερναν υπουργούς και τραγουδούσαν «να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή», σήμερα κατηγορούν ως ακραίους και φασίστες, αυτούς που διαδηλώνουν ειρηνικά με μια ελληνική σημαία στο χέρι.
Από το 2011 μέχρι το 2015 τα σημερινά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής των «αγανακτισμένων» δρούσαν ως πολιτικοί χούλιγκαν και δημιουργούσαν κλίμα αποσταθεροποίησης της χώρας. Καλούσαν τον κόσμο σε εξέγερση, σήκωναν τις μπα΄ρες από τα διόδια, έκαναν καταλήψεις υπουργείων και προπηλάκιζαν υπουργούς (Χατζηδάκη και Κουμουτσάκο).
Ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της κυβέρνησης, (Καρανίκας) ήταν ένας από τους χούλιγκαν εκείνους, οι οποίοι με τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν, κατάφεραν να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στην Θεσσαλονίκη. Τα πρωτοφανή έκτροπα εκείνης της ημέρας ανέδειξαν την μετέπειτα συμπεριφορά των συριζαίων ως κυρίαρχο τρόπο κατάληψης της εξουσίας.
Σχηματίστηκε, μάλιστα, δικογραφία από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές εις βάρος του Νίκου Καρανίκα, αλλά αγνοείται η τύχη της σήμερα. Ίσως μάθουμε την πορεία της δικογραφίας, όταν εγκαταλείψει τα καθήκοντά του ως συμβούλου του πρωθυπουργού…

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση