Οι μάσκες και οι υπερβολές

1 Min Read

Χθες έγραφα για το πρωτάκια μας, γιατί το σχολείο είναι το πρώτο κρίσιμο τεστ «σύγκρουσης» με την πραγματικότητα, που θα τους φέρει πιο κοντά στην ενήλικη ζωή.

Γι’ αυτό κι έχει μεγάλη σημασία το ποιες αξίες τελικά θα επικρατήσουν και θα γίνουν οδηγός γι’ αυτά τα μικρούλια, τα οποία πριν καλά-καλά το καταλάβουν οι γονείς τους, θα έχουν αφήσει πίσω αυτή την τόσο γλυκιά, ανέμελη και αθώα εποχή.
Δεν χρειάζεται, λοιπόν, οι γονείς να τα “φορτώνουν” με όλες αυτές τις συζητήσεις γύρω από την μάσκα και να τα ρίχνουν πριν την ώρα τους στα ιδεολογικά χαρακώματα.
Δεν χρειάζεται σπουδαίες γνώσεις για να καταλάβει κάποιος ότι οι μάσκες που μοιράστηκαν ήταν μια λάθος επιλογή και διαδικασία από ανθρώπους που δεν διαθέτουν κοινή λογική (αλλιώς θα αντιλαμβανόταν τα μεγέθη).
Όπως, όμως, έγραφε μια μυαλωμένη μαμά, καθήκον του σχολείου είναι να έχει τους δασκάλους/ες στη θέση τους, τις αίθουσες έτοιμες και τα βιβλία διαθέσιμα. Οι γονείς, όπως φροντίζουν για τα ρούχα και για τα παπούτσια, έτσι θα φροντίσουν και για τις σωστές μάσκες.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, όλοι κατά μέρος τις υπερβολές και ας ασχοληθούμε με ό,τι έχει ουσία.
Μοιραστείτε την είδηση