Οι ομάδες που προχώρησαν στον αυριανό τελικό. Σήμερα ο αγώνας Παλαιμάχων στο Δ.Α.Κοζάνης. Αύριο ο μεγάλος τελικός στις 8 μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Του Δημ. Κλείδη

6 Min Read

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στο συνεχιζόμενο 34ο Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς οι ομάδες που συνεχίζουν τους αγώνες, εντείνουν τις προσπάθειές τους για να φθάσουν στον τελικό και σ’ αυτόν να διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο του πρωταθλητού.
Ήδη, ολοκληρώθηκε η φάση των προημιτελικών, με την διεξαγωγή των τεσσάρων αγώνων, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν ως εξής:
Στο γήπεδο του Βατερού, η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων απέκλεισε με 3-1 την «Νέμεσιν», η οποία προέβαλε σθεναρή αντίσταση, αλλά τελικώς υπέκυψε.
Αμφίρροπη και σε κλίμα έντασης εξελίχθη η αναμέτρηση, στο γήπεδο Κρόκου, μεταξύ «Δράκοντος» και ΑΡ.Μ.Α. Θεσ/νίκης, η οποία έληξε με νίκη και με σκορ 2-1 υπέρ της ομάδος της Θεσ/νίκης.
Άνετη υπήρξε η επικράτηση της ομάδος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, καθώς επεβλήθη με 3-0 της αντίστοιχης του Αγρινίου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πτολεμαΐδος.

 

 

 

 

 

Τρεις Βετεράνοι του Συλλόγου της Κοζάνης, που μετείχαν στην φετεινή 34η διοργάνωση του θεσμού.  Από αριστερά: Δημ. Παπαδόπουλος, Κύρος Σπόντης και Ζήνων Παπαδόπουλος.

Επίδειξη δυνάμεως πραγματοποίησε η ομάδα του «Σόλωνος» Αθηνών, στον αγώνα της εναντίον του «Αριστοτέλη» Θεσ/νίκης, επί του οποίου εθριάμβευσε με 5-1, στο γήπεδο του Καρυοχωρίου.
Έτσι, τα ζευγάρια για τους δύο ημιτελικούς σχηματίσθηκαν, ως εξής:
Ιωάννινα – ΑΡ.Μ.Α. Θεσ/νίκης (ΔΑΚ Πτολεμαΐδος).
Ξάνθη – «Σόλων» Αθηνών (Λιάπειο – Κοίλων)
Οι νικητές των δύο ζευγαριών, θα συναντηθούν στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο (Κυριακή), στο Δ.Α. Κοζάνης, στις 8 μ.μ., υπό το φως των προβολέων.

 

 

 

 

 

Άλλοι τρεις από τους Βετεράνους της ομάδας ποδοσφαίρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, που πλαισίωσαν και ενίσχυσαν την ανανεωμένη ομάδα του Συλλόγου φέτος. Από αριστερά: Μάρκος Φλώρος, Δημ. Καραμήτρος και Γεωργ. Βητόπουλος.

Εξ’ άλλου, σήμερα (Σάββατο), στις 7.00 μ.μ., θα διεξαχθεί στο Δ.Α. Κοζάνης, ο αγώνας των Παλαιμάχων.
Όπως είναι γνωστό, η φετεινή διοργάνωση του 34ου Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης έγινε, μεταξύ άλλων, και για τον ειδικό λόγο της απότισης ελάχιστου φόρου τιμής σε δύο βασικά μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδος, που έφυγαν πρόωρα από την επίγεια ζωή, στον Παναγιώτη Λιάκο, με την συμπλήρωση πενταετίας από του θανάτου του και στον Στάθη Ζτούπα.
Μάλιστα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης έδωσε το όνομα του Παναγιώτη Λιάκου στο 34ο Πρωτάθλημα και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που εξέδωσε, παρουσιάζει δι’ ολίγων, τον «μεγάλο απόντα», διαλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«…Τιμούμε και δεν λησμονούμε τον Παναγιώτη Λιάκο, έναν ακάματο «εργάτη» του θεσμού αυτού, αφού από την ένταξή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης και την ενσωμάτωσή του άμεσα, το 1991, στην ποδοσφαιρική ομάδα του Συλλόγου μας μέχρι και το θλιβερό «χτύπημα», υπήρξε ένας από τους στυλοβάτες των σκοπών του θεσμού, παραμένοντας πιστός στις επάλξεις αυτού και προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής της ομάδος μας.
Τιμούμε και ανακαλούμε στη μνήμη μας τον Παναγιώτη Λιάκο, ο οποίος συνέβαλε αποτελεσματικά, μαζί με όλους τους συμπαίκτες – συναδέλφους του, στην ανάδειξη του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης ως Πρωταθλητού του 12ου Π.Π.Π.Δ.Σ. που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης το 1996, την μεγάλη αυτή επιτυχία για τον Σύλλογό μας, που δεν είχε την «πολυτέλεια» να επιδείξει ανάλογες διακρίσεις.
Τιμούμε και δεν ξεχνούμε τον Παναγιώτη Λιάκο για το αναπτυγμένο πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, από το οποίο διαπνεόταν και το οποίο καλλιέργησε και διέδοσε σταδιακά, χάρη στο εύφορο «κλίμα» των συμπαικτών του, με τις αρχές της διάκρισης, της ανταγωνιστικότητας, της πρωτοπορίας. Με το πνεύμα αυτό, οι συμπαίκτες του και αυτός κατέστησαν τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης, τον πρώτο επαρχιακό Σύλλογο Πρωταθλητή του θεσμού το 1996, «σπάζοντας» την πολυετή παράδοση, που ήθελε ο Πρωταθλητής να προέρχεται από τους «Μεγάλους» Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.
Η αποδιδομένη τιμή στον Παναγιώτη Λιάκο, έχει άμεση αντανάκλαση και στα πρόσωπα των συναδέλφων του, οι οποίοι έβαλαν τα θεμέλια για την σύσταση και οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου μας και απετέλεσαν τον πρωταρχικό πυρήνα της προσπάθειας αυτής και οι οποίοι μαζί με όλους τους μετέπειτα αντάξιους συνεχιστές, δημιουργούν ένα αξιόλογο σύνολο, που συνεχίζει να γράφει αξιόλογες σελίδες στον τομέα αυτό του Συλλόγου μας. Πάνω όμως και πέρα από τις αγωνιστικές περγαμηνές, η ομάδα αυτή διακρίνεται για το ήθος και την άψογη συμπεριφορά των προσώπων της. Έτσι ανεπτύχθησαν και σφυρηλατήθηκαν άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και αλληλοεκτίμησης με συναδέλφους των άλλων γεωγραφικών διαμερισμάτων της Χώρας κι εκπληρώθηκε στο ακέραιο ένας από τους βασικούς σκοπούς του θεσμού. Την παρακαταθήκη, την οποία αφήνουν στις επερχόμενες γενεές, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην όλη προσπάθειά τους. Το βαρύτιμο Κύπελλό τους…».

Παναγιώτης Λιάκος: Ο «μεγάλος απών» από τις διοργανώσεις του θεσμού, Π.Π.Π. Διηγορικών Συλλόγων, της τελευταίας πενταετίας. 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την υποδειγματική λειτουργία της όλης διοργάνωσης, χάρη στις άοκνες, επίπονες και επίμοχθες προσπάθειες του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, Χρήστου Δημητρόπουλου, καθώς και των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, κυρίως όμως των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής από τους: Πολιτάκη Γεωργ., Τζήμο Ιωαν., Μητικάνη Βενετία, Ιακωβίδη Αντ., Λούσιο Στυλ., Κωνσταντινίδου Μαρία, Κουνάβα Γεωργία, αλλά και όσων άλλων συνέβαλαν στην καλλίτερη ανθρωπίνως δυνατή διοργάνωση.
Η αυλαία του 34ου Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων πέφτει αύριο!…
Το φετεινό πρωτάθλημα θα καταγραφεί στην ιστορία του θεσμού!…
Ζήτω το ερχόμενο, 35ο Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων!…

ΔΗΜ. ΚΛΕΙΔΗΣ

 

Μοιραστείτε την είδηση