Οι περιπέτειες ενός βιβλίου που αγάπησα

3 Min Read

Επιτρέψτε μου, σήμερα, να ασχοληθώ με …εμένα. Να μοιρασθώ μαζί σας την χαρά μου για ένα γεγονός. Οι παραστάσεις, από την θεατρική απόδοση του βιβλίου μου, “Γυναικείες Ιστορίες”, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά, στο θέατρο του πολυχώρου VAULT, στον Βοτανικό, είχαν προγραμματισθεί να ολοκληρωθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου. Αλλά τελικώς θα παραταθούν, “κατόπιν απαιτήσεως του κοινού” που έλεγαν παλαιότερα στις διαφημίσεις θεατρικών η κινηματογραφικών έργων, για όλο τον Μάρτιο. Και βλέπουμε.

Οφείλω όμως μια εξήγηση σε αναγνώστριες και αναγνώστες που μου στέλνουν μηνύματα σχετικώς με το βιβλίο, ζητώντας αποστολή με αντικαταβολή.  Διότι δεν μου ειναι εύκολο να στέλνω βιβλία, οπουδήποτε με αντικαταβολή. Ιδίως όταν πρόκειται για περιοχές που οι διανομείς χαρακτηρίζουν “δυσπρόσιτες”. Για να κατανοήσετε το πρόβλημα, αρκεί να σας αναφέρω ότι ένα βιβλίο, με τιμή πώλησης μόνο 10 ευρώ, προς μια αναγνώστρια από την Στούπα Μεσσηνίας, κόστισε συνολικώς, μαζί με τα μεταφορικά και το κόστος “αντικαταβολής” 22 ευρώ. Δηλαδή περισσότερο από το διπλάσιο της τιμής πώλησης του. Δεν ειναι άδικο;

- Advertisement -
Ad image
- Advertisement -
Ad image

Ο ευκολότερος τρόπος, ειναι να προμηθευθεί, οποίος ενδιαφέρεται, το βιβλίο, χωρίς καμιά απολύτως επιβάρυνση, από τα γραφεία των εφημερίδων “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” Καλαμάτας, “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” Βόλου, “ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” Μυτιλήνης, “ΧΡΟΝΟΣ” Κοζάνης  και “ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΙΑ” Σητείας. Στα βιβλιοπωλεία δεν θα πάει, διότι τυπώθηκε μικρός αριθμός αντιτύπων, πρωτίστως για τις ανάγκες του θεάτρου, όπου κάποιοι θεατές ζητούσαν επιμόνως το βιβλίο.

Το ξανατύπωσα με δικές μου δαπάνες, για να “εκδικηθώ” τις πρότερες ατυχίες του. Διότι στην αρχική του εκδοσή, από τα “Ελληνικά Γράμματα”, …έπεσε στην περίπτωση. Ενώ πήγαινε πολύ καλά, ο εκδοτικός οίκος αγοράσθηκε από το τότε “συγκρότημα Λαμπράκη”. Και είχε πια τόσο …λαμπρή διαχείριση, από τον πολύφερνο Σταύρο Ψυχάρη, ώστε κατέβασε ρολά. Και το χειρότερο: Εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων οδηγήθηκαν στην …πολτοποίηση. Τη δεύτερη φορά, εκδόθηκε από τον Γαβριηλίδη, με προσθήκη πέντε διηγημάτων. Αλλά όταν ο Σάμη έχασε την μάχη με τον καρκίνο, μπήκαν οι τράπεζες, κατάσχεσαν τα πάντα και έστειλαν και αυτές τα βιβλία για …πολτοποίηση. Και έμεινα με δυο μόνον αντίτυπα.

Αυτή ειναι η “πονεμένη ιστορία” ενός βιβλίου, που δεν ειναι δα και η μοναδική στα ελληνικά εκδοτικά χρονικά. Επομένως, αποστολείς ειναι εφικτές μόνο μέσω απλού ταχυδρομείου. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση