Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Αποχαιρετιστήριο στην Ελένη Τσεβεκίδου

1 Min Read

Ένα από τα ιστορικά στελέχη της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, η Ελένη Τσεβεκίδου έφυγε από κοντά μας, κλείνοντας μια πολύχρονη προσφορά στην οικολογία και στην πόλη μας.

Η Ελένη από το 1987 που ο αείμνηστος Χρίστος Μπέσσας  ίδρυσε την Οικολογική Κίνηση έδωσε το παρών στην αρχή ως ιδρυτικό μέλος και στη συνέχεια – επί σειρά ετών – ως στέλεχος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το 1990 και 1994 κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές με το Συνδυασμό της Οικολογικής Κίνησης, την οποία εκπροσώπησε ως δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης για δύο ετήσιες θητείες.

Η Ελένη με συνέπεια και ιδιαίτερη ευαισθησία ασχολήθηκε με τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής. Συμμετείχε σε εκδηλώσεις για θέματα ρύπανσης, υγείας, πρασίνου και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, ενώ ως εθελόντρια έλαβε μέρος σε καθαρισμούς πάρκων, δενδροφυτεύσεις, δράσεις αλληλεγγύης  κλπ.

Παράλληλα υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της γυναίκας, όσες φορές κλήθηκε να μιλήσει σε σχετικές διοργανώσεις ως εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης.

Συνεπής, αισιόδοξη και αποτελεσματική σε ό,τι αναλάμβανε, αλλά και έντονα συναισθηματική και ρομαντική, θα μείνει στην καρδιά μας ως ενεργός πολίτης της ανιδιοτελούς προσφοράς και δια βίου φίλη.

Καλό σου ταξίδι γλυκιά μας Ελένη

Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης θα καταθέσει στο λογαριασμό μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης ένα συμβολικό ποσό στη μνήμη της Ελένης Τσεβεκίδου.

Μοιραστείτε την είδηση