Οικονομικός Ταχυδρόμος: Σιγή ασυρμάτου για την επένδυση της Sunlight στην Κοζάνη

2 Min Read

Στην ενδεχόμενη επένδυση της εταιρείας Sunlight στην περιοχή αναφέρεται δημοσίευμα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και τη στήλη “Inside Stories“.

Αναλυτικά:

Το gigafactory της Sunlight

Αναμφίβολα, χθες, η επιχειρηματική είδηση της ημέρας ήταν το deal του επιχειρηματία κ. Πάνου Γερμανού για την απόκτηση της Entersoft.

Το γεγονός αυτό με ώθησε στο να ψάξω λίγο για μία άλλη επένδυση εταιρείας μέλους της Olympia Group του κ. Γερμανού.

Ο λόγος για τη Sunlight και το μεγάλο επενδυτικό project ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή του μεγάλου εργοστασίου «gigafactory» κατασκευής παραγωγής στοιχείων λιθίου στη Δυτική Μακεδονία.

Άνθρακας ο θησαυρός…;

Να σας θυμίσω τις δηλώσεις προ τριών μηνών του CEO κ. Λάμπρου Μπίσαλα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ σημείωνε την ολιγωρία της πολιτείας για την ανάληψη από μέρους της των ενεργειών υλοποίησης της επένδυσης καθώς και την πρόταση που είχε η Sunlight από τη γαλλική κυβέρνηση για χρηματοδοτική στήριξη του εργοστασίου εφόσον το κατασκευάσει στη χώρα.

Μέχρι στιγμής τόσο από τη Sunlight όσο και από το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (Ν. Παπαθανάσης) τηρείται σιγή ασυρμάτου…

Θέλω να πιστεύω πως η συγκεκριμένη επένδυση δεν θα χει την τύχη με εκείνη που φαίνεται να χει συνολικά το project της αναγέννησης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης. Κοινώς άνθρακας ο θησαυρός… των μεγάλων projects.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση