Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου «Η οικονομία στην κρίση και μετά κρίση περίοδο»

2 Min Read

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου οι εργασίες του διήμερου 13ου Επιστημονικού Συνεδρίου του MIBES (Management of Innovative Business, Education & Supports Systems) με θέμα: «Η οικονομία στην κρίση και μετά κρίση περίοδο: δομικές αλλαγές και πολιτικές καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και περιφερειακής ανάπτυξης», που έλαβε χώρα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Το Συνέδριο αυτό αποτελεί ένα από τα κλασσικά συνέδρια στον τομέα του στην Ελλάδα και αποτελεί επιτυχία η διοργάνωσή του στο ΤΕΙ.

Το Συνέδριο διοργάνωσε η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 40 ανακοινώσεις από πανεπιστημιακούς διαφόρων Ιδρυμάτων αλλά και ειδικούς στα επιμέρους θέματα και έτσι η θεωρητική προσέγγιση συνδυάστηκε με την πρακτική.

- Advertisement -

Στη έναρξη του Συνεδρίου ο Κοσμήτωρ της ΣΔΟ κ. Καραφόλας Συμεών εστίασε στη σημασία της γενικής θεματικής για την Ελληνική περίπτωση, ενώ ο συντονιστής εκ μέρους του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Μπλάνας Γεώργιος αναφέρθηκε στα νέα μοντέλα αντίληψης που δημιουργεί το τρίπτυχο Εκπαίδευση- Διοίκηση και Οικονομία. Στο χαιρετισμό του ο Πρύτανης του ΤΕΙ κ. Γκανάτσιος Στέργιος αναφέρθηκε στην σημασία της κρίσης.

Η θεματολογία του Συνεδρίου εστίασε στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την περιφερειακή ανάπτυξη τις πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης, (αρκετές από τις οποίες είχαν αναφορά στη Δυτική Μακεδονία), την εκπαίδευση και την ενέργεια. Μέρος των ανακοινώσεων θα αποτελέσουν κείμενα σε επιστημονικά περιοδικά.
Για τους σπουδαστές του Ιδρύματος υπήρξε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις διάφορες θεματικές ενότητες και θα πρέπει να σημειωθεί ή έντονη παρουσία τους στις εργασίες του Συνεδρίου.

Μοιραστείτε την είδηση