Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο «Σπάρτακο» – Πρώτη η παράταξη ΔΡΑΣΕ-ΑΡΚΕ

5 Min Read


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του «Σπάρτακου», για την εκλογή εκπροσώπων στην Κεντρική Διοίκηση του σωματείου, την Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή, την Ομοσπονδία και τα Εργατικά Κέντρα.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, την πρωτιά λαμβάνει το ψηφοδέλτιο ΔΡΑΣΕ-ΑΡΚΕ, σύμπραξη της ΠΑΣΚΕ (ΔΡΑΣΕ) με την παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΚΕ), δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε η προσκείμενη στη Ν.Δ. παράταξη ΚΟΙΡΙΞΕ, στην τρίτη θέση έρχεται η Ενωτική Πρωτοβουλία, ενώ στην τέταρτη η Αγωνιστική Συνεργασία.
Αναλυτικά, στο σχετικό δελτίο τύπου του σωματείου αναφέρονται τα εξής:
“Να ανεβάζεις, ακόμα πιο ψηλά, των πήχη σπουδαίων δημοκρατικών και βαρυσήμαντων διαδικασιών όπως είναι οι εκλογές. Αξία ανεκτίμητη.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στις χιλιάδες των εργαζόμενων που με ήθος, συνέπεια και πολιτισμό προσήλθαν στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τα συλλογικά τους όργανα.
Διατηρώντας την ήρεμη προεκλογική ατμόσφαιρα, οι εργαζόμενοι επί 3 ημέρες προσήλθαν στις 19 κάλπες που στήθηκαν -ανά τη χώρα- προκειμένου να «καταθέσουν» την επιλογή τους ανάμεσα από 4 ψηφοδέλτια, έτσι ώστε να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στην Κεντρική Διοίκηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, την Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή, την Ομοσπονδία και τα Εργατικά Κέντρα.
Με την διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς και απρόσκοπτα, την σκυτάλη λαμβάνουν πλέον οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές και οι κατά τόπους δικαστικοί αντιπρόσωποι που θα αναδείξουν τις έδρες των παρατάξεων, ενώ η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕΠ) θα καταμετρήσει τους σταυρούς των υποψηφίων ώστε να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα”.
To ευχαριστήριο της ΔΡΑΣΕ-ΑΡΚΕ που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη
Συναδέλφισσες – οι
Το ψηφοδέλτιο της συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων ΔΡΑΣΕ – ΑΡΚΕ ευχαριστεί τους χιλιάδες των εργαζομένων που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες για να συμμετάσχουν στις εκλογές του μεγαλύτερου συνδικάτου της ΔΕΗ Α.Ε., τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ.
Στη δυσκολότερη ίσως στιγμή για την επιχείρηση του ελληνικού λαού, στην πιο κρίσιμη καμπή για τους εργαζόμενους, αυτοί επέδειξαν και τόλμη και αποφασιστικότητα, για να δώσουν στο συνδικάτο μια νέα τροπή, έναν αέρα ελπίδας, αγώνα και διεκδίκησης.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εργαζόμενους που για άλλη μια φορά εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο ΔΡΑΣΕ – ΑΡΚΕ, αναδεικνύοντάς το πρώτη δύναμη.
Δεσμευόμαστε ότι για μας η μεγαλύτερη φιλοδοξία μας θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων και η βιωσιμότητα της επιχείρησης.
Σε συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα παλέψουμε για την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτροπή των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων.
Συνεχίζουμε αδέσμευτα, ακηδεμόνευτα και αγωνιστικά.

Το ευχαριστήριο της παράταξης ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ
Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να αναδεικνύονται νικητές της διαδικασίας, ενώ την ίδια στιγμή η μεγάλη συμμετοχή έρχεται να αποδείξει την εμπιστοσύνη που έχουν οι εργαζόμενοι στο συνδικάτο.
Με δεδομένα τα «κάτω από τη μέση χτυπήματα» που δέχθηκε η παράταξή μας, το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ για το ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ (που κατάφερε να ενισχύσει σε πολύ μικρό ποσοστό τις δυνάμεις του) είναι ένα αποτέλεσμα που τιμά την παράταξη και δίνει λαβή για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.
Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει, διαχρονικά, την εμπιστοσύνη τους στην παράταξή μας η οποία βρέθηκε να δίνει τον αγώνα της σε ένα περιβάλλον καθόλου «φιλικό» και ευνοϊκό.
Ωστόσο οι εργαζόμενοι:
Απέδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση Εργαζομένων
Απέδειξαν τον σεβασμό τους στα στελέχη μας
Αναγνώρισαν την αξία της διαχρονικής μας παρουσίας και συνεισφοράς και μας ανέδειξαν σε θέση ευθύνης και συνέπειας.
Η Παράταξη του Κοινωνικού Ριζοσπαστικού Ξεκινήματος/Δημοκρατικών Ανεξάρτητών Κινήσεων Εργαζομένων, ευχαριστεί τους εργαζόμενους για την εμπιστοσύνη τους και τους συγχαίρει για την αξιοπρέπεια με την οποία έφεραν σε πέρας την προετοιμασία και την ολοκλήρωση του εκλογικού αγώνα.
Περαιτέρω, ευχαριστεί τα στελέχη που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο καθώς άοκνα και με ήθος ανταποκρίθηκαν στη δύσκολη διαδικασία.
«Πατώντας» στα γερά θεμέλια και στην ενότητα πάνω στα οποία «χτίσαμε» την παράταξη, αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αποδίδει το εκλογικό αποτέλεσμα και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα για αξιοπρεπείς εργαζόμενους, δυνατή επιχείρηση, φθηνή ηλεκτρική ενέργεια για τον Έλληνα Καταναλωτή.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση