Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στο Μιτσικέλι.. Παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ η σορός του πιλότου

2 Min Read

ίγο μετά τη μία το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των σωστικών δυνάμεων στο Μιτσικέλι. Η σορός του 32χρονου πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους ανασύρθηκε στο οροπέδιο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο επίλογος γράφτηκε.

- Advertisement -

Τέσσερα ακριβώς 24ωρα μετά το δυστύχημα της Κυριακής.

Ήταν το μεσημέρι της μέρας εκείνης που τα ίχνη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, χάθηκε πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά των Ιωαννίνων.

Η επιχείρηση αναζήτησης και εντοπισμού ξεκίνησε άμεσα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ανασταλτικός παράγοντας η ομίχλη που κάλυπτε πολλές περιοχές στο Ζαγόρι, η χαμηλή νέφωση που δεν επέτρεπε στα εναέρια μέσα να πετάξουν σε χαμηλό ύψος, η χιονόπτωση που καθιστούσε δύσκολη την προσέγγιση στις πλαγιές του Μιτσικελίου.

Την Τετάρτη οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν και βοήθησαν καθοριστικά στην έρευνα.

Στις πέντε το απόγευμα περίπου το Καναντέρ που πετούσε στις κορυφογραμμές του Μιτσικελίου «έπιασε» το αδύναμο σήμα κινδύνου που εξέπεμπε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Αμέσως κινήθηκε το Super Puma το οποίο προσέγγισε το σημείο και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Σήμερα από νωρίς το πρωί κινήθηκαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ οι οποίες εντόπισαν τη σορό του πιλότου.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και τους άλλους φορείς, λίγα λεπτά μετά τη μία μετέφεραν τη σορό του χειριστή στο οροπέδιο από όπου την παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Πηγή epiruspost

Μοιραστείτε την είδηση