Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση του Δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου Innotrans στην Κοζάνη

3 Min Read

Η 1η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο INNOTRANS πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2017 στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε την τιμή να υποδεχθεί τους εκπροσώπους από τους σημαντικότερους φορείς της Περιφέρειας όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΤΑ, η Τροχαία Κοζάνης, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι Αερολιμένες Κοζάνης και Καστοριάς, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, η Εγνατία Οδός Α.Ε., η ΔΕΗ Α.Ε., η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την παρουσίαση των συμμετεχόντων και τον προσδιορισμό της σχέσης τους με τον Τομέα των Μεταφορών και συνεχίστηκε με τη σύντομη παρουσίαση του προγράμματος Interreg Europe, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των στόχων της μέσω του έργου INNOTRANS, τη σύντομη παρουσίαση του έργου INNOTRANS και του ρόλου του δικτύου των εμπλεκομένων μερών κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησε, συζητήθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα όπως: η αναγκαιότητα της εμπλοκής των κατάλληλων φορέων, τα πρακτικά αποτελέσματα του έργου και η πιθανή αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ινστιτούτου έρευνας για τις μεταφορές στην περιφέρειά μας, οι καλές πρακτικές από το εξωτερικό σχετικά με τις διατροπικές μετακινήσεις και την καινοτομία, τα προβλήματα στις μετακινήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην περιφέρειά μας και ο ρόλος των νέων και καινοτόμων τεχνολογιών σε αυτόν τον τομέα και η εξασφάλιση χρηματοδότησης των καινοτόμων αυτών έργων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων συμμετείχαν δραστήρια στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θέτοντας καίρια και ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το ίδιο το έργο και τον τομέα των μεταφορών γενικότερα, όπως ο ορισμός της καινοτομίας και τί θεωρείται καινοτόμο στην περιφέρεια μας και γενικά στην Ευρώπη, σε ποιά βάση θα πρέπει να γίνει η επιλογή των κατάλληλων καλών πρακτικών, πώς το πρόβλημα της απομόνωσης της περιφέρειάς μας από άποψη μετακινήσεων μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εξασφάλιση διατροπικότητας και γιατί το πρόβλημα αυτό παραμένει κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών.

 

* Το έργο INNOTRANS χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και πρόκειται να παράσχει περιφερειακές στρατηγικές για την καινοτομία στον τομέα των μεταφορών για κάθε μία από τις συμμετέχουσες περιφέρειες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.interregeurope.eu/innotrans/

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,Τμήμα Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής, Χριστοπούλου Παρασκευή, τηλ. 2461052726, email: [email protected]

 

Μοιραστείτε την είδηση