Ολοκληρώθηκε το 6ο Θερινό Σχολείο με θέμα: «Υγεία, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία»

4 Min Read

Με μια όμορφη τελετή λήξης, ολοκληρώθηκε το 6ο Θερινό Σχολείο με θέμα: «Υγεία, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία», που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με τη στήριξη της ΔΕΗ ΑΕ .

Οι συμμετέχοντες, επιστήμονες, που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία παρακολούθησαν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 80 ωρών για το σημαντικό θέμα της ασφάλειας στην εργασία.

- Advertisement -

Οι συμμετέχοντες έλαβαν Πιστοποιητικό, μετά από σπουδαστική εργασία.

Παρόντες στην τελετή λήξης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΔΥΑΕ), Μαρία Τολάκη, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης Μανώλης Κουτσοσίμος και ο Δ/ντης του ΛΚΔΜ Στέφανος Παλαβός.

Ανοιχτό πάντως παραμένει το θέμα της γενικότερης συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και ΔΕΗ καθώς είναι άγνωστο τι θα γίνει με τις επώνυμες έδρες αλλά και με το θερινό σχολείο την επόμενη χρονιά.

Η ΔΕΗ χορηγός του 6ου Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Εκπαίδευση και Γόνιμος Διάλογος για θέματα υγείας, υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία

Η ΔΕΗ ΑΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και της στρατηγικής στήριξης επαγγελματιών, μέσω της διάχυσης της υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας της, συμμετείχε ως βασικός χορηγός και υποστηρικτής για την υλοποίηση του 6ου Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου, αναλαμβάνοντας το σύνολο του κόστους της διοργάνωσής του.

Αναλυτικότερα το 6ο Θερινό Σχολείο, με θέμα «Υγεία, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία», πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξήχθη σε αίθουσα του Πανεπιστημίου ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν όλο το πρόγραμμα δωρεάν. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν μηχανικοί και τεχνικοί επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, ιατροί, νοσηλευτές και επαγγελματίες που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες των εισηγητών από Ελλάδα, Γερμανία και Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ, με σημαντική και διεθνή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και γνώσεις, σχετικά με ζητήματα και σύγχρονες τάσεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Οι εισηγητές της ΔΕΗ, παρουσίασαν ολοκληρωμένες πρακτικές και λύσεις που καλύπτουν τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις στη βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, προσφέροντας ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον στους εργαζόμενους, μειώνοντας δραστικά την επικινδυνότητα για την ανθρώπινη ζωή, αλλά και ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης. Η εκπαίδευση για τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών, είναι αναπόσπαστο μέρος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Επιχείρησης. Η ΔΕΗ, ως ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας της Κοζάνης, όπου δραστηριοποιείται, με υπευθυνότητα και συνέπεια, εδώ και περίπου 60 χρόνια, είναι πάντα ανοιχτή σε συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στην ανάπτυξη θεσμικών σχέσεων οι οποίες να στηρίζονται σε συγκεκριμένους κανόνες, να προάγουν την αξιοκρατία, τη νομιμότητα και την επιστήμη και στο πλαίσιο αυτό να λειτουργούν σε όφελος της τοπικής κοινωνίας, του πανεπιστημίου και της ΔΕΗ.

 

Μοιραστείτε την είδηση