Ώρα μηδέν για το Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα! Στις 437 χιλιάδες ευρώ το χρέος του

straboy
από straboy
4 Min Read

Δυσβάσταχτο και απειλητικό για τη βιωσιμότητά του είναι το χρέος που έχει το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα, όπως επιβεβαιώθηκε από την επταμελή επιτροπή που συγκροτήθηκε για να καταγράψει τα οικονομικά δεδομένα και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη που δόθηκε το πρωί της Πέμπτης. Συγκεκριμένα και μέχρι τις 31/12/2017 το συνολικό χρέος έφτανε στις 437 χιλιάδες ευρώ, ενώ διαρκώς συσσωρεύονται και νέες υποχρεώσεις, όπως αναφέρθηκε από τα μέλη της επιτροπής.

«Φτάσαμε σ’ ένα οριακό σημείο που πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του Εκθεσιακού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Νίκος Σαρρής, προσθέτοντας πως «πρωταρχικό μέλημα είναι να εξεταστούν οι  δυνατότητες για να δοθεί μια λύση, πρωτίστως σε σχέση με τους εργαζομένους».  Να σημειωθεί ότι στο Εκθεσιακό Κέντρο απασχολούνται δύο εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας κι ένας με σύμβαση έργου. Δεύτερο μέλημα μας, τόνισε ο κ. Σαρρής, είναι «να γίνουν οι οικονομικές διευθετήσεις έναντι των προμηθευτών».

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ, το χρέος που δημιουργήθηκε δεν δίνει τη δυνατότητα στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που λειτουργούσε το Εκθεσιακό να είναι βιώσιμη και τάχθηκε υπέρ της εκκαθάρισης της, αν και όπως δήλωσε αυτό είναι ένα θέμα που θα αποφασιστεί από τους μετόχους. Στόχος της νέας διοίκησης του ΕΒΕ, όπως επισήμανε ο κ. Σαρρής, είναι το Εκθεσιακό να λειτουργήσει και να είναι χρήσιμο εργαλείο,  έστω και με άλλη μορφή, ενώ σε ότι αφορά στους υπευθύνους ανέφερε πως «αν υπάρχουν, θα βρεθούν».

Εντυπωσιακά ήταν και τα όσα ακούστηκαν για το κόστος της διοργάνωσης της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας και τα δυσανάλογα έσοδα που έφερνε τα τελευταία χρόνια. Όπως δήλωσε το μέλος της διοίκησης του ΕΒΕ και της επταμελούς επιτροπής καταγραφής των οικονομικών δεδομένων Γιώργος Παντελίδης, η 33η επετειακή έκθεση που έγινε μέσω ανάθεσης έργου σε ιδιώτη από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται το Εκθεσιακό είχε έξοδα 97 χιλιάδες ευρώ και έσοδα μόλις 42 χιλιάδες. Ο κ. Παντελίδης χαρακτήρισε την κατάσταση «παθογένεια που συσσώρευε διαρκώς χρέη», ενώ ανέφερε ως πιθανότητα να μη διοργανωθεί φέτος η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, λέγοντας πως «το θέμα δεν είναι να κάνουμε μια έκθεση μόνο επειδή τη συνηθίσαμε, αλλά να είναι βιώσιμη. Δεν ψάχνουμε τον τρόπο να εξοφλήσουμε τα προηγούμενα, για να δημιουργήσουμε νέα χρέη».

Από την πλευρά του το μέλος της διοίκησης του ΕΒΕ και της επιτροπής Β. Μόσχος δήλωσε σχετικά με το μέλλον της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που διαχειρίζεται το Εκθεσιακό ότι «η εκκαθάριση είναι ένας δρόμος, δεν είναι μονόδρομος. Θα δούμε ποια θα είναι η πιο συμφέρουσα λύση», ενώ από πλευράς δήμου Κοζάνης η αντιδήμαρχος Χρύσα Αθανασιάδου ανέφερε πως «θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Τα μέλη της επιτροπής που ανέλαβε την αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης ήταν οι: Γ. Παντελίδης, Β. Μόσχος, Ν. Παπαδόπουλος, Π. Μαλούτας,  Χρ. Αθανασιάδου, Π. Πλακεντάς και Αντ. Σιαμπανόπουλος.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει ο απολογισμός της διοίκησης του Εκθεσιακού Κέντρου και θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με το μέλλον.

Μοιραστείτε την είδηση