Ορειβατική εξόρμηση στο Παγγαίο αυτή την Κυριακή από τον Ε.Ο.Σ. Κοζάνης

2 Min Read

Η πορεία θα ξεκινήσει από τον οικισμό της Μεσορόπης στα 350μ, και κινούμενοι αρχικά σε χωματόδρομο, μπαίνουμε στο μονοπάτι που κινείται παράλληλα με την κοίτη του ρέματος. Ακολουθώντας την σήμανση, βγαίνουμε στο ξέφωτο με την ονομασία “Πουλιάνα”. Κάνοντας διαδοχικά ζικ-ζακ στη γυμνή πλαγιά οδηγούμαστε πρώτα μέσα στο δάσος με τις οξιές και στη συνέχεια, κατηφορίζοντας μια πέτρινη σκάλα ως τη βάση των βράχων, ανηφορίζουμε για να φτάσουμε στο Σπήλαιο της Βοσκόβρυσης ή Τσομπάν Σουί στα 1.260μ. Στη διαδρομή θα υπάρχουν σημεία όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στα δροσερά νερά του ρέματος (οπότε δεν ξεχνάμε μαγιό και πετσέτα!).  Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή. 

Μετά την πορεία, θα πραγματοποιηθεί μπάνιο σε παραλία της περιοχής.

- Advertisement -

Αρχηγός διαδρομής: Μπηλιώνης Κώστας

Η διαδρομή κινείται σε ομαλό μονοπάτι, με χαμηλό βαθμό δυσκολίας (συνολικό μήκος 12χλμ, συνολική θετική υψομετρική +1060μ). Απαιτούμενος χρόνος πορείας περίπου 5 ώρες. 

Απαραίτητος εξοπλισμός: αδιάβροχη ένδυση & υπόδηση, καπέλο, νερό, αντιηλιακό.

Η μετακίνηση θα γίνει με αυτοκίνητα των συμμετεχόντων. Αναχώρηση από τον χώρο στάθμευσης του Σκλαβενίτη στις 6:00. 

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλέφωνο του Αρχηγού 694 606 3279 (Μπηλιώνης Κώστας).

Όροι Συμμετοχής: Οι αναβάσεις γίνονται τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται το πρόγραμμα, τηρούν την επιλεγμένη διαδρομή και τις οδηγίες του αρχηγού και αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής τους, αποδεχόμενοι τους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλειά τους. Ο αρχηγός της ανάβασης έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας (ελλιπής ή ακατάλληλος εξοπλισμός, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή). Το πρόγραμμα και η διαδρομή ενδέχεται να τροποποιείται από τον αρχηγό και να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, στην δυναμική της ομάδας και σε άλλους απρόβλεπτους παράγοντες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση