Το αδιαχώρητο στο Φιλοπρόοδο για Ορφέα Περίδη και Γιώτη Κιουρτσόγλου

2 Min Read

Το αδιαχώρητο έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο στέκι του Φιλοπρόοδου στη μουσική εκδήλωση του Ορφέα Περίδη. Σε μια εξαιρετική βραδιά, στην οποία τον Περίδη συνόδευε μουσικά ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, παλιοί και νέοι φίλοι του μουσικού απόλαυσαν τις δουλειές του.
«Καλώς ανταμώσαμε εδώ στο σπίτι της τέχνης και του πολιτισμού» ξεκίνησε απευθυνόμενος στο κοινό τη βραδιά ο καλλιτέχνης με ένα καινούργιο του τραγούδι με τίτλο «ο κήπος μου» και συμπλήρωσε «ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνει ο Φιλοπρόοδος να παίξω σε μια αγαπημένη πόλη, την Κοζάνη με το Γιώτη Κιουρτσόγλου, ένα βιρτουόζο του μπάσου, αναγνωρισμένο διεθνώς, και είναι χαρά να τον έχω συνεργάτη και φίλο μου».
Αναφερόμενος στη μακροχρόνια παρουσία του ο Ορφέας Περίδης τόνισε ότι «δύναμη και διάρκειά μας ο κόσμος. Το δύσκολο δεν είναι να βγεις, αλλά να κρατηθείς», ενώ σε ότι αφορά στα επόμενα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν συναυλίες με τη Λιζέτα Καλημέρη, με την οποία έχουν κάνει τελευταία ένα δίσκο μαζί.
Καλωσορίζοντας τον Ορφέα Περίδη ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Τάσος Γκλούμπος ανέφερε πως πρόκειται για έναν ένα σπουδαίο δημιουργό, ερμηνευτή, τραγουδοποιό, ο οποίος είχε να έρθει 12 χρόνια στο Στέκι, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το σημαντικό σύνδεσμο στην εκδήλωση το συντοπίτη Γιώτη Κιουρτσόγλου, ο οποίος εκτός από σπουδαίος μπασίστας, κατάφερε μέσα από το δίκτυο των γνωριμιών και των σχέσεών του να φέρει στην Κοζάνη πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες και να γίνει πρεσβευτής του Φιλοπρόοδου.
«Σήμερα είναι ιδιαίτερα ημέρα για μένα γιατί παίζω μετά από αρκετό καιρό με τον Ορφέα Περίδη, μια περίπτωση ανθρώπου που με συνδέει με τα πάτρια εδάφη μου. Είχα παίξει στο δεύτερο δίσκο του με τίτλο «Αχ να σε δω» και είχα τη χαρά να γνωρίσω τα τραγούδια του από μέσα. Θυμάμαι τους στίχους από τα τραγούδια του Ορφέα και συνδέομαι ιδιαίτερα μαζί τους στιχουργικά και μουσικά» τόνισε από την πλευρά του ο Γιώτης Κιουρτσόγλου.

Μοιραστείτε την είδηση