Οριακή η λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

1 Min Read

Σε οριακό σημείο λειτουργίας , όπως τα περισσότερα ΑΕΙ της χώρας,  βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς παρουσάζονται σημαντικές ελλείψεις σε επίπεδο ακαδημαικού και διοικητικού προσωπικού.
Τα  παραπάνω ανέφερε χθες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης, στο περιθώριο της υπογραφής συμφωνίας με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Ο κ. Τουρλιδάκης ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο αξιοποιεί  «τις δυνατότητες του νόμου για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με δικούς του πόρους έτσι ώστε να καλύψουμε με ικανοποιητική επιτυχία τα προγράμματα».
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προσδοκά να συμμετέχει με τουλάχιστον έναν καθηγητή ανά τμήμα στην κατανομή 500 θέσεων,  τις οποίες έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Παιδείας.
Ο πιο αδύναμος κρικος, σύμφωνα με τον κ. Τουρλιδάκη,  είναι το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, που ξεκίνησε πέρσυ το Σεπτέμβριο και δεν έχει κανένα μόνιμο καθηγητή.
Αναφορικά με τη συνεργασία με το ΕΑΠ στόχος  είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση νέων Προγραμμάτων Σπουδών που θα προσφέρονται από κοινού (joint degrees), με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και η συνδιοργάνωση επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων: συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια, θερινά σχολεία.

Μοιραστείτε την είδηση