Όταν η ζωή ξεπερνά την νοσηρότερη φαντασία

3 Min Read

Τόσον καιρό που παρακολουθώ αυτή την υπόθεση, με τους “περίεργους” θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, δεν έγραψα ούτε λέξη. Διότι πάλευαν μέσα μου δυο αντίρροπες δυνάμεις. Από την μια η βεβαιότητα ότι δεν επρόκειτο για κάποια σειρά τραγικών  συμπτώσεων. Ότι επρόκειτο για έγκλημα. Και από την άλλη η άρνηση μου να αποδεχθώ την πιθανότητα να ειναι δράστις αυτού του εγκλήματος η ίδια η βιολογική μητέρα των τριών παιδιών. Δεν μπορούσε να το χωνέψει ο νους μου, να το αποδεχθεί η ψυχή μου. Και ας ήξερα καλά την ιστορία της Μήδειας. “Πάψε”, έλεγα στην αιωνίως καχύποπτη πλευρά του μυαλού μου, όταν άρχισαν τα πρώτα δημοσιεύματα. “Η Μήδεια ειναι ένα φανταστικό πρόσωπο. Μια μυθοπλασία. Όπως και η αριστουργηματική Φραγκογιαννού του Παπαδιαμάντη. Δεν ειναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο στην πραγματική ζωή. Και να ειναι έγκλημα, κάποιος άλλος θα έχει βάλει το χέρι του. Δεν μπορεί να το έκανε εκείνη που τα γέννησε”.

Αυτήν την αυτοπαρηγορητική μου τάση την γκρέμισε ταχέως, η ανάδειξη δυο άλλων περιπτώσεων. Όπου, και στις δυο η “μάνα” σκότωσε τα τρία παιδιά της. Μια στην Ιρλανδία και μια στην Γερμανία. Στην Ιρλανδία Deirdre Morley έπνιξε το 2020 τα τρία παιδιά της. Αλλά το δικαστήριο δεν της επέβαλε καμιά ποινή “λόγω παραφροσύνης”. Στην Γερμανία, τρία αγοράκια,της ίδιας οικογένεια, όλα βρεφικής ηλικίας, βρεθήκαν νεκρά, διαδοχικώς, με τον ίδιο τρόπο, σε μια πενταετία (2004-2009). Για να αποδειχθεί τελικώς ότι τα σκότωσε εκείνη που τα γέννησε.

- Advertisement -

Η ψυχή μου κατέστη “περίλυπος άχρι θανάτου” όταν διάβασα την παρακάτω δήλωση του ασχοληθέντος με το έγκλημα στην Γερμανία καθηγητού  Ράινχαρντ Μπετμάγιερ: «Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί. Δεύτερος θάνατος βρέφους είναι εξαιρετικά ύποπτος. Αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας». Και την δήλωση που είχε κάνει ο αστυνομικός επιθεωρητής Πίτερ Κράαφτ: «Το τρίτο παιδί θα μας έδειχνε πως πέθαναν τα άλλα παιδιά». Όλα δηλαδή εκράυγαζαν ότι  κάτι ανάλογο έχει συμβεί  και με την δική μας υπόθεση της Πάτρας.

Τώρα, αυτοί που θέλουν να λιντσάρουν την μητέρα ή την αδελφή της κατηγορουμένης για την παιδοκτονία, μου προκαλούν απέχθεια και τρόμο. Αλλά και αηδία όταν τους βλέπω να καμαρώνουν τραβώντας “σέλφι” με τα κινητά τους, εκεί όπου αυτοαναγορεύονται ως λαϊκοι δικαστές.

 

Μοιραστείτε την είδηση