Ου Τρύγους με τον Λάζαρο Κουζιάκη

1 Min Read

O Τρύγος αποτελεί κυρίως οικογενειακή υπόθεση σύμφωνα με την παράδοση στην πόλη μας, επιστρατεύονται όμως και φίλοι γιατί εκτός από εργασία που απαιτεί εγρήγορση, τα σταφύλια πρέπει να μαζευτούν το πολύ σε μια δυο μέρες, τους  αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για καλό φαγητό, γλέντι, κασμέρια και κανένα ποτηράκι παραπάνω έτσι για το καλό!

Στη συνέχεια ακολουθούν εργασίες όπως το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή του κρασιού και στη συνέχεια του τσίπουρου. Φέτος λόγω καιρικών συνθηκών ο τρύγος ξεκίνησε νωρίτερα με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα του κρασιού αλλά όπως είναι φυσικό αυτό λίγο ενδιαφέρει γιατί με κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας όπως τονίζει και ο κύριος Κουζιάκης το θέμα έρχεται στα ίσια του!

- Advertisement -

Τα σταφύλια είναι κατά κύριο λόγο τοπικές ποικιλίες εκατό τοις εκατό βιολογικό προϊόν. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή κρασιού και τσίπουρου καθώς επίσης οι νοικοκυρές με το μούστο θα κάνουν διάφορα γλυκίσματα και εδέσματα όπως μουστόπιτες και πετιμέζια. Δεν νοείται Κοζανίτης νοικοκύρης πλούσιος ή φτωχός  χωρίς να έχει κρασί και τσίπουρο για κέρασμα στο σπίτι του.

Μοιραστείτε την είδηση