Ούτε ξυλαράκι στην αγορά

2 Min Read

Μεγάλη η ζήτηση για καυσόξυλα ενόψει του χειμώνα

Φωτιά θα πάρουν φέτος τα τζάκια και οι ξυλόσομπες, προκειμένου οι Δυτικομακεδόνες να βγάλουν τον χειμώνα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν άλλες ακριβές πηγές ενέργειας.
Με την τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος να έχει εκτοξευθεί πολλοί είναι οι πολίτες που πλέον σκέφτονται σοβαρά να κλείσουν τους λέβητες και να βγάλουν το χειμώνα καίγοντας ξύλα στο τζάκι. Ήδη, τις τελευταίες ημέρες με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, η αναζήτηση των εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης ξεκίνησε.
Ωστόσο, οι τιμές των καυσόξυλων, αλλά και άλλων στερεών καυσίμων όπως του πέλετ έχουν αυξηθεί σημαντικά. Τα τηλέφωνα στις αποθήκες ξυλείας χτυπούν ασταμάτητα παρότι η τιμή του κυβικού έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρσι και πωλείται από 120 έως και 145 ευρώ.
Όπως είπε ιδιοκτήτρια καφενείου από χωριό της περιοχής, «όπου παίρνω τηλέφωνο για ξύλα, μου το κλείνουν χωρίς να ακούσουν περισσότερα». Η ίδια λέει ότι όσοι δεν είχαν χρήματα τον Ιούλιο για να κάνουν τις προμήθειες εγκαίρως, τώρα κινδυνεύουν να μην βρουν ξύλα ή αν βρουν να τα αγοράσουν σε υψηλότατες τιμές.
Φέτος, το μεγαλύτερο πρόβλημα μαζί με την αύξηση της ζήτησης για ξύλα είναι η έλλειψη καυσόξυλων, αφού φέτος η Βουλγαρία δεν πούλησε ξυλεία στους Έλληνες εμπόρους με αποτέλεσμα όλοι να έχουν στραφεί στο ελληνικό καυσόξυλο.
Οι αυξημένες τιμές των καυσόξυλων και του πέλετ απασχολούν και το υπουργείο ανάπτυξης, ωστόσο είναι γνωστό ακόμα αν και σε ποιο βαθμό θα συγκρατηθούν οι τιμές.

Σωκράτης Μουτίδης- www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση