Π. Κουκουλόπουλος: «Με σοβαρή συζήτηση, οικοδομούμε τον αντίπαλο πόλο στη δεξιά»

3 Min Read

«Έχουμε μπροστά μας μια σοβαρή συζήτηση στα όργανα αφενός μεν για την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος αφετέρου για την πολιτική στρατηγική από εδώ και πέρα» υπογράμμισε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, στην πρωινή εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 με τους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

Εκκινώντας την τοποθέτησή του από την αποχή, ιδίως της νέας γενιάς, χαρακτήρισε σοκαριστικό το γεγονός ότι «επτά στους δέκα νέους έως τριάντα ετών δεν έχουν ψηφίσει ποτέ στη ζωή τους». 

- Advertisement -

Επιπλέον, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επίδοση της Ν.Δ., διατυπώνοντας την πολιτική εκτίμηση ότι «το κύριο μήνυμα των εκλογών είναι πως η στρατηγική αυτοδυναμίας της Ν.Δ., την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση ο κ. Μητσοτάκης, έχει υποστεί ρωγμές, κατά τη γνώμη μου ανεπανόρθωτες. Για πρώτη φορά έχασε τη μάχη κυριαρχίας στο κέντρο και ταυτόχρονα απέκτησε υπόσταση ο χώρος στα δεξιά του. Η Ν.Δ., λοιπόν, είτε θα αναζητήσει Κυβερνήσεις συνεργασίας -ήδη άλλωστε έχουν αρχίσει και γράφονται στον τύπο σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου- είτε θα αλλάξει αρχηγό και θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με άλλον Επικεφαλής». 

«Λαμβάνει, επομένως, επείγοντα χαρακτήρα η υπόθεση του αντίπαλου πόλου στη δεξιά. Ο κλήρος πέφτει σε εμάς. Πιστεύουμε ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι ο βασικός κορμός του αντίπαλου πόλου; Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει τη “μαγιά”, το αντίπαλο δέος της Ν.Δ.; Προσωπικά απαντώ θετικά. Έχουμε, συνεπώς, μπροστά μας μια σοβαρή συζήτηση, τόσο για τα εκλογικά δεδομένα όσο και για τη χάραξη της πολιτικής στρατηγικής μας, ώστε συντεταγμένα και συλλογικά να οδηγηθούμε σ’ έναν κοινό τόπο.  Όχι με όρους παρελθόντος, αλλά με όρους παρόντος και μέλλοντος. Το αποτέλεσμα μας δίνει ελάχιστη πολυτέλεια χρόνου. Άμεσα θα προσέλθουμε στα όργανα και όλοι μαζί θα αποφασίσουμε.  “Κοντός ψαλμός αλληλούια”, έφθασε η Τετάρτη με τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου», τόνισε. 

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, τέλος, επισήμανε ότι «ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν σαν να βρίσκονται “σε νιρβάνα”, παραγνωρίζοντας τις εκλογικές επιδόσεις τους, είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό που ανοίγει το διάλογο για πολιτικές πρωτοβουλίες.  Το ΠΑΣΟΚ που ήρθε πρώτο σε εκατοντάδες κάλπες ανά τη Χώρα και δεύτερο σε χιλιάδες κάλπες (συγκεκριμένα, σε περισσότερες από τις μισές κάλπες). Το οφείλουμε σε όλους όσοι μας εμπιστεύτηκαν και ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση κατακτώντας ξανά μετά από χρόνια στην περιοχή τους την 1η ή τη 2η θέση. Προχωράμε, επομένως, με ιδιαίτερη προσοχή και πάνω απ’ όλα με σεβασμό στην κοινωνική βάση μας».

Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε το video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=XYuiHqcOCEU&t=31s 

Μοιραστείτε την είδηση