Αύξηση από 3% σε 5% του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ προτείνει το ΠΑΣΟΚ

2 Min Read

Στόχος η αύξηση των εσόδων των τοπικών κοινωνιών από έργα ΑΠΕ

Την αύξηση από 3% σε 5% του Ειδικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσω του οποίου εισπράττουν οι τοπικές κοινωνίες από έργα ΑΠΕ στην περιοχή τους προτείνουν, με Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος. Στόχος της τροπολογίας είναι να αυξηθούν τα έσοδα των τοπικών κοινωνιών και το ποσό που τους αποδίδεται να χρησιμοποιείται σε έργα ποιότητας ζωής και βελτίωσης της καθημερινότητας.

- Advertisement -

«Η αύξηση των ποσών που αξιοποιούνται, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, για την εκτέλεση περιβαλλοντικών δράσεων, έργων τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης, είναι απολύτως αναγκαία, καθώς μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, ιδίως στην ελληνική ύπαιθρο που ερημώνει και φθίνει. Αποτελεί άλλωστε το ελάχιστο χρέος μιας Πολιτείας όπου η Ενεργειακή Δημοκρατία παραμένει ακόμα ζητούμενο, με την ενεργειακή αυτονομία των Δήμων να προσκρούει σε αλλεπάλληλα εμπόδια που ορθώνει το Κεντρικό Κράτος», τονίζεται στην Αιτιολογική Έκθεση που κατατέθηκε.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος τονίζει: «Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ειδική μέριμνα δικαιοσύνης, ώστε να πληρώσουν -και μάλιστα αναδρομικά- το Ειδικό Τέλος Α.Π.Ε. σταθμοί των οποίων η Σύμβαση που είχαν συνάψει για την ενίσχυσή τους, έχει ήδη λήξει και συνεχίζουν να λειτουργούν. Τέλος, με σεβασμό στη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ρητά κατοχυρώνεται στο άρθρο 102 του Συντάγματος, η παρ. 3 στοχεύει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Ειδικού Τέλους Α.Π.Ε. σύμφωνα με τις εξειδικευμένες ανάγκες και προοπτικές κάθε τόπου, τις οποίες -κατ’ εφαρμογή της αρχής της εγγύτητας- μόνο τα αρμόδια αιρετά αυτοδιοικητικά όργανα είναι σε θέση να γνωρίζουν και να αποφασίζουν».

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση