Π. Σκουρλέτης: δεν πρέπει οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας να ζήσουν έναν ξαφνικό θάνατο

2 Min Read

«Το να προκρίνεις το φυσικό αέριο έναντι του λιγνίτη με τέτοιον τρόπο φαίνεται πως υπηρετείς άλλα συμφέροντα» δήλωσε από την Κοζάνη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης, λίγο πριν την συνάντησή του με φορείς της περιοχής, στο πλαίσιο των εξορμήσεων στελεχών του κόμματος στην Δυτική Μακεδονία ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα την Πέμπτη.
Ο κ. Σκουρλέτης σε ερώτηση του «Χ» για την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν την Κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση, δήλωσε πως η απολιγνιτοποίση «είναι αναγκαστική επιλογή και στρατηγικά την αποδέχονται όλοι, όμως θα πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο διασφαλίζοντας τα εισοδήματα των πολιτών και προωθώντας ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγής στην Δυτική Μακεδονία».
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ τόνισε πως η πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας έχει διαφορετικές ημερομηνίες κλεισίματος μονάδων και πως οι στόχοι που τίθενται έχουν να κάνουν με την Ευρώπη. «Το θέμα είναι όμως ότι αυτή η επίσπευση έγινε με έναν επιπόλαιο τρόπο χωρίς να το ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του Πρωθυπουργού και χωρίς όρους και προϋποθέσεις και εκεί εστιάζουμε την κριτική μας. Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης και δεν έγινε τίποτα παρά μόνον λόγια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα έργα της αποκατάστασης του περιβάλλοντος που θα μπορούσαν να απασχολήσουν πολύ κόσμο.
Τέλος, μιλώντας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είπε πως είναι αναγκαίο το Ίδρυμα αλλά η ίδια η Κυβέρνηση το οδηγεί στον μαρασμό με την βάση εισαγωγής που «κόστισε» φέτος μεγάλο αριθμό εισακτέων στις σχολές του.

Επαφές με φορείς
Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με φορείς στο ξενοδοχείο «Έλενα». Οι φορείς που συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ήταν το ΕΒΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης κ.α.

- Advertisement -

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση