Παπαδημούλης και Κύρτσος για την ελάφρυνση του χρέους

1 Min Read

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα καλύτερη περίοδο δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup. Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου διαπιστώνει μια μεγάλη βελτίωση στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι και με πρόπερσι.
«Βγαίνουμε από τα μνημόνια, την ταλαιπωρία και την οδύνη της μεγάλης επιτροπείας. Αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να βγει η χώρα από την κρίση και να επουλώσουμε τις πληγές που δημιουργήθηκαν» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στη Βουλή.
Προβληματική χαρακτηρίζει από την πλευρά του τη διαχείριση του χρέους ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος που τονίζει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να επαναλάβει το πάθημα της Αργεντινής. Ο κ. Κύρτσος ανέφερε πως δεν είναι γενναία η αναδιάρθρωση του χρέους και δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για δυναμική ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμη βάση. Τα διαρθρωτικά, επίσης, προβλήματα που εντοπίζονται, όπως η φυγή των νέων και το δημογραφικό πιθανότατα θα τραβήξουν προς τα κάτω το ρυθμό ανάπτυξης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση