Παραδοσιακό Πανηγύρι από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης την Παρασκευή 24 Αυγούστου

2 Min Read


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του καθώς και τους λάτρεις της γνήσιας δημοτικής μουσικής, στο Παραδοσιακό Πανηγύρι που διοργανώνει την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο “Πάρκο των Ηπειρωτών- Κων.Τσιάντας”

Το παραδοσιακό ηπειρώτικο πανηγύρι είναι ένας θεσμός που ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης δίνει ιδιαίτερη προσοχή κάθε χρόνο μια που η επιλογή της ορχήστρας συνδέεται άμεσα με την μορφή και υφή του αυθεντικού πανηγυριού στην Ήπειρο. Οι ορχήστρες που επιλέγονται χρησιμοποιούν μόνο παραδοσιακά όργανα αποφεύγοντας τους νεωτερισμούς και τα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα τα οποία έχουν έχουν αλλοιώσει την μορφή του αυθεντικού πανηγυριού.
Το μουσικό σχήμα που επιλέγηκε εφέτος θα είναι εξαμελές και έχει στην κορυφή του τον Θωμά Χαλιγιάννη στο κλαρίνο, καλλιτέχνη με μακρά κι αξιόλογη μουσική διαδρομή. Μαζί του στο κλαρίνο θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Λιοκάτης , νεαρός καλλιτέχνης με σπουδές επίσης στην γκάιντα και στο καβάλι, ενώ στο τραγούδι θα είναι ο γνωστός στην Ήπειρο Γιώργος Γκούβας. Στο λαούτο και στο τραγούδι ο Φώτης Παπαζήκος, στο ντέφι ο Τάσος Ντάφλος και στο βιολί ο Κωνσταντίνος Καραπάνος, όλοι τους εξαίρετοι καλλιτέχνες γνωστοί και στην ευρύτερη περιοχή μας από παλαιότερες συνεργασίες , με τον Σύλλογό μας.

- Advertisement -

Η παραπάνω εκδήλωση εντάσσεται στις διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που τελούνται κάθε χρόνο στις 23 και 24 Αυγούστου, στην εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην μνήμη του οποίου τιμάται το εξωκλήσι που βρίσκεται στο “Πάρκο Ηπειρωτών – Κων.Τσιάντας”
Στις 23 Αυγούστου θα τελεσθεί Εσπερινός στις 7:00 μμ ενώ το πρωί της επόμενης ημέρας, 24 Αυγούστου ημέρα της εορτής του Αγίου, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

Φώτιος Ρέντζιος

Μοιραστείτε την είδηση