Παράπονα πολιτών για την κοπή δέντρων κατά την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων στο τέρμα του κεντρικού πεζόδρομου (φωτογραφία)

1 Min Read

Αντιδράσεις και παράπονα πολιτών προκάλεσε η κοπή δέντρου το πρωί της Δευτέρας από συνεργεία του Δήμου Κοζάνης στο τέρμα του κεντρικού πεζόδρομου.

Κατά τις εργασίες της υπογειοποίησης κάδων τα συνεργεία έκοψαν δέντρο πολλών ετών λόγω του οτι οι κάδοι δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν στο αρχικό βάθος που όριζε η μελέτη γιατί κατά την εκσαφή διαπιστώθηκε πως περνούσε από το σημείο αγωγός αποχεύτευσης της ΔΕΥΑΚ ο οποίος δεν ήταν χαρτογραφημένος.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Γρηγοριάδη, πάντα τα συνεργεία πριν εκτελέσουν εργασίες φροντίζουν να μάθουν που υπάρχουν δίκτυα ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, όμως ο συγκεκριμένος αγωγός δεν ήταν χαρτογραφημένος.

Αποτέλεσμα ήταν να τοποθετηθούν οι καδοι σε μικρότερο βάθος και να κοπεί το δέντρο το οποίο σύμφωνα με αυτοψία στον χώρο από το αρμόδιο τμήμα του δήμου ήταν μισοξεραμένο.

Ο κ. Γρηγοριάδης πάντως δήλωσε πως η μελέτη στο σημείο προβλέπει ανάπλαση του χώρου με δέντρα που θα είναι μεγαλύτερα απο αυτά που υπήρχαν.

www.kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση