Παράσταση διαμαρτυρίας πολιτών για τις κατασκευές στον δημοτικό κήπο Κοζάνης

2 Min Read

Ζητούν την άμεση απομάκρυνση του προκάτ κτιρίου του 14ου νηπιαγωγείου

Για συστηματική υποβάθμιση του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της Κοζάνης, τον δημοτικό κήπο, κάνουν λόγο πολίτες της πόλης, οι οποίοι το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 14ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης που έχει στηθεί προσωρινά, σύμφωνα με τον δήμο, στην βόρεια πλευρά του χώρου. Εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών, μιλούν για «τσιμεντοποίηση» του κήπου και ζητούν να τηρηθεί το αρχικό σχέδιο που είχε ανακοινωθεί και να σταματήσει η αλλοίωσή του.

Κατά την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, οι πολίτες τόνισαν πως πέρα από το προκάτ νηπιαγωγείο που υπάρχει τώρα, ο συγκεκριμένος χώρος έχει δοθεί να γίνει και το κανονικό κτίριο. Δεν είναι οικόπεδο, είναι κομμάτι του δημοτικού κήπου, πρέπει να βρεθεί άλλος χώρος να γίνει το κανονικό νηπιαγωγείο με σωστούς όρους» τόνισε to μέλος της Πρωτοβουλίας

Ζητούν την άμεση απομάκρυνση της κατασκευής που δημιουργήθηκε καταγγέλλοντας τον δήμο για το τσιμέντο που έχει ρίξει και τον χώρο πρασίνου που περιορίστηκε λόγω της κατασκευής. Το συγκεκριμένο μέρος προοριζόταν για δημιουργία βοτανικού κήπου. Έμεινε σαν χώρος πρασίνου με ένα πλακόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί στο υπαίθριο θέατρο, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε. 

Επίσης αναφέρουν πως ο Δήμος εμφανίζει μια νέα μελέτη, με την οποία ο Δημοτικός Κήπος γίνεται πλέον οικόπεδο για να κατασκευαστεί το νηπιαγωγείου και προσθέτει και άλλες κατασκευές όπως είναι διαδρομές παρκούρ, πίστα σκειτ μπορντ, ακόμη μια παιδική χαρά και επιπλέον όργανα γυμναστικής, περιορίζοντας το πράσινο. Τονίζουν ακόμη πως το συγκεκριμένο σχέδιο έχει πολλά τεχνικά προβλήματα καθώς ο χώρος φύσης έχει υψομετρικές διαφορές και αμφιθεατρική διάταξη, κάτι το οποίο δεν ενδείκνυται για κατασκευές από μπετό και σίδερο. 

Επισημαίνουν πως Δημοτικός Κήπος έχει κατασκευαστεί ως χώρος πολιτισμού, αναψυχής και άθλησης και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει μορφή. 

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση