Παράταση έως τον Οκτώβριο πήρε το Market Pass

2 Min Read

Παράταση τριών μηνών πήρε το Μarket Pass για την ανακούφιση 2,8 εκατομμυρίων νοικοκυριών με 7,5 εκατομμύρια μέλη. Ενώ μια δεύτερη ευκαιρία θα έχουν όσοι είχαν απορριφθεί ή δεν είχαν κάνει αίτηση. 

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε πως ο έλεγχος των νέων δικαιούχων για το Market Pass, θα γίνει με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και το εισόδημα που είχαν το 2022. Ενώ για τους ήδη δικαιούχους, θα γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

- Advertisement -

Η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που πρόκειται να βγει σε διαβούλευση και να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή. 

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα παραμείνουν ίδια, έως 16.000 ευρώ για τους άγαμους, έως 24.000 ευρώ για τους έγγαμους και προσαύξηση 5.000 για κάθε τέκνο μετά το πρώτο και έως 250.000 για τους άγαμους και έως 400.000 ευρώ για τους έγγαμους, όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία. 

Τα ποσά ενίσχυσης παραμένουν ίδια, δηλαδή για τη χρεωστική κάρτα θα κυμανθούν από 22 έως 100 ευρώ το μήνα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές, ενώ για την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λάβει το 80% της ενίσχυσης και δεν θα υπάρχει περιορισμός στις αγορές.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και το δημοσιονομικό κόστος για το market pass το 2023 ανέρχεται στα 251 εκατομμύρια ευρώ. 

Η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις, θα ανοίξει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, όπου θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και θα μπορεί η ΑΑΔΕ να ελέγξει τα στοιχεία των αιτούντων.  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση