Παρέμβαση ΥΠΕΝ για τις δολοφονίες αρκούδων στο Σκλήθρο

2 Min Read

Ζητά παραδειγματική τιμωρία του ενόχου

Την παρέμβαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκάλεσαν οι τρεις δολοφονίες αρκούδων στο Σκλήθρο της Φλώρινας. Ο «Χ» φιλοξένησε χθες τον υπεύθυνο επικοινωνίας του «Αρκτούρου» Πάνο Στεφάνου, ο οποίος ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος εκτιμάται πως προχωρά στην δολοφονία αρκούδων «προληπτικά» προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές σε περιουσίες της περιοχής.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ και ο υφυπουργός Γιώργος Αμυράς, μιλά για ένα αποτρόπαιο έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας και ζητά τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Το ΥΠΕΝ στην ανακοίνωση που εξέδωσε, εξηγεί τις κινήσεις που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα τονίζει πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας έχει γίνει η καταγραφή τριών περιστατικών τα οποία έχουν ως εξής:

1ο: Στις 21 Ιουνίου βρέθηκε νεκρή αρκούδα σε προχωρημένη σήψη εντός της κοίτης ποταμού στην περιοχή Τ.Κ. Αγραπιδιάς.
2ο: Στις 11 Αυγούστου βρέθηκε νεκρή αρκούδα στην περιοχή Τ.Κ. Αγραπιδιάς.
3ο: Στις 12 Αυγούστου βρέθηκε νεκρή αρκούδα σε προχωρημένη σήψη εντός του ρέματος στην περιοχή της Τ.Κ. Σκλήθρου.

Η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία μαζί με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» και τον Δήμο Αμυνταίου. Τα αποτελέσματα από τις αυτοψίες αυτές και συγκεκριμένα της κτηνιάτρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Δρ. Σύλβιας Καλογεροπούλου, αναμένονται προκειμένου στη συνέχεια η υπηρεσία να προβεί στις απαραίτητες κατά τον νόμο ενέργειες, όπως τις αναγκαίες ανακριτικές πράξεις. Επισημαίνεται ακόμη πως τόσο το υπουργείο όσο και η διεύθυνση δασών, βρίσκονται σε επαφή με τον Αρκτούρο και την Ελληνική Αστυνομία για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση των υποθέσεων. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό του θηλαστικού, πάντοτε σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Γιώργος Αμυράς.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση