Πάρης Ιωαννίδης: «Παράγοντες» σε κρίση

3 Min Read

Οι «παράγοντες» στην πολιτική ζωή της χώρας μας, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, κινούμενοι στο περιθώριο, αναζητούσαν ρόλο και κοινό να εκπροσωπήσουν, εξυπηρετώντας όμως πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα.
Τα τελευταία χρόνια όμως, στα κοινά της περιοχής, απώλεσαν αυτή τη δυνατότητα. Δυστυχώς για αυτούς δε τους συμβουλεύεται και πολύ περισσότερο δεν επηρεάζεται κανείς ;Η μήπως όχι;
Μερίδα αντιπολιτευόμενων συμβούλων, από όλες τις πτέρυγες(!), δείχνουν να είναι επιρρεπείς στις παραινέσεις- «συμβουλές» των παραγόντων και να «φλερτάρουν» με τον εύκολο λαϊκισμό (έρχονται και οι εκλογές να μην το ξεχνάμε).
Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η αλλαγή(;) στάσης της παράταξης του κ. Μαλούτα για ένα σημαντικό θέμα όπως αυτό του τιμολογίου ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ, «ακυρώνοντας» μάλιστα τους εκπροσώπους τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.
Ή η κατάθεση ψηφίσματος για το «Σκοπιανό» στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στο ίδιο όργανο από τα ίδια χείλη, εκφράστηκε η άποψη να μετονομαστεί η Φιλίππου Β’ σε 19ης Μαΐου.
Ευαισθησία αλά κάρτ αλλά ο λαϊκισμός σταθερός…
Οι «παράγοντες» ενοχλούνται από την πολιτική ευπρέπεια και σταθερότητα της παρούσας Δημοτικής Αρχής και σπεύδουν να την χαρακτηρίσουν «απολίτικ» στάση. Για αυτούς πολιτική στάση είναι η ακατάσχετη αερολογία και οι ανούσιες κραυγές για κατανάλωση στα καφενεία.
Και μάλιστα για τα αυτονόητα-για ένα ψήφισμα για το φλέγον- εδώ και περίπου 30 χρόνια (αν είσαι φλέγον για τόσο χρονικό διάστημα μάλλον κάηκες) «Σκοπιανό» ζήτημα, από το Δημοτικό Συμβούλιο ενός Δήμου, που έχει τη σφραγίδα:
Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Δήμος Κοζάνης
Να συζητήσουμε προτείνουν για να κάνουμε γνωστό στο Πανελλήνιο και Παγκοσμίως ότι διαφωνούμε και διαρρηγνύουμε τα ιμάτια μας, μια γειτονική χώρα να έχει το όνομα της Περιφέρειας στην οποία ανήκουμε διοικητικά. Απλά σχιζοφρενικό, ή και όχι.
Μπορεί πάλι ένα Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει μόνο για την έκδοση ψηφισμάτων. Π.χ. για τους αιχμάλωτους Έλληνες στρατιώτες, το Κυπριακό, την Συρία, τον επεκτατισμό της Αλβανίας, τον Ιβάν Σαββίδη και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προσωρινότητα; Ναι. Ποτέ δεν διεκδικήσαμε την αιωνιότητα (άλλωστε οι 2 θητείες είναι κεντρική πολιτική θέση της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να ζεις).
Ορντινάντσα; Της συνείδησης μου και μόνο και προπαντός κανενός συστήματος. Απέναντι στους αιώνια στρατευμένους του όπου φυσάει ο άνεμος…
Πάρης Ιωαννίδης
Δημοτικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε την είδηση