Παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη “Για το Σχολείο” την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

2 Min Read

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π. και ο Δήμος Εορδαίας παρουσιάζουν το βιβλίο του Στ. Ζουμπουλάκη, «Για το Σχολείο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις. Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, άνθρωπος της εκπαίδευσης και του βιβλίου, υπερασπίζεται ένα σχολείο που λειτουργεί κανονικά, όπου ο δάσκαλος διδάσκει –και δεν επικοινωνεί απλώς με τα παιδιά- και οι μαθητές μαθαίνουν –και δεν αποκτούν απλώς δεξιότητες. Το βιβλίο παρουσιάζουν ο ίδιος ο συγγραφέας, η Δέσποινα Παπαδοπούλου (Πρόεδρος του Σ.Φ. Κοζάνης) και η Όλγα Ντέλλα (ποιήτρια). Η παρουσίαση του βιβλίου θα δώσει την ευκαιρία για μια συζήτηση με το ακροατήριο για θέματα του σχολείου. Τα θέματα του σχολείου αφορούν όλους και όχι μόνον τους εκπαιδευτικούς και οι σοβαρές συζητήσεις γι’ αυτό είναι πάντα ένα ζητούμενο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στις 7 το απόγευμα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

- Advertisement -

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ: Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης γεννήθηκε το 1953 στη Συκιά Λακωνίας. Σπούδασε νομική και φιλολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στο Παρίσι. Υπηρέτησε πολλά χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 1998 ως το 2012 ήταν διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία. Είναι πρόεδρος, από το 2008, του Δ. Σ. του Βιβλικού Ιδρύματος «Άρτος Ζωής» και, από το 2013, του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Το 2015 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Η  Πρόεδρος του Σ.Φ. Κοζάνης                           Ο  Γραμματέας του Σ.Φ. Κοζάνης

   Δέσποινα Παπαδοπούλου                                             Γιώργος Δελιόπουλος

Μοιραστείτε την είδηση