Παρουσίαση βιβλίων της Δρ. Ευαγγελίας Δαμουλή – Φίλια την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

2 Min Read

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Μακρυγιάννης» και τη Δρ. Ευαγγελία Δαμουλή – Φίλια, Φιλόλογος Ελληνικής και Γαλλικής, Συγγραφέας, Διδάκτωρ Ιονίου Πανεπιστημίου, σας προσκαλούν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 6-8μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης, Ίωνος Δραγούμη 9-11 στην παρουσίαση των βιβλίων της: «Μεθώντας μ’ ένα κρασί αγιονορείτικο»: Η εμπειρία του ταξιδιού στο Άγιον Όρος Ελλήνων Λογοτεχνών. Εκδόσεις Γρηγόρη, Αθήνα 2017 και «Αρσανάδες και αρχονταρίκια»: Η ιστορική και πολιτιστική αναδρομή Γάλλων και γαλλόφωνων στην Αθωνική Πολιτεία από τον 19ο αι. έως τις μέρες μας. Εκδόσεις Γρηγόρη, Αθήνα 2023.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η κ. Δήμητρα Καραγιάννη Φιλόλογος, Διευθύντρια των Εκδόσεων Παρέμβαση.

- Advertisement -

Εισηγητές στην παρουσίαση των βιβλίων θα είναι οι: Ελένη Ιωαν. Σαββίδου, Φιλόλογος – Ιστορικός, Απόστολος Παπαδημητρίου, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός του Ε.Μ.Π., Ηλίας Σπυριδωνίδης, Δρ. Ιταλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ., Μεταφρασιολόγος – μεταδιδακτορικός ερευνητής ΑΠΘ, Ελένη Κασάπη, Ομότιμη Καθηγήτρια Μεταφρασιολογίας Τμήματος Ιταλικής γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Σταύρος Ε. Καμαρούδης, τέως Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ανάγνωση αποσπασμάτων από τα έργα των Φ. Κόντογλου, Π. Πάσχου, Ε. Λαδιά, J. Lacarriere, Placide Deseille, θα διαβάσει η κυρία Φωτεινή Καμίτα, δικηγόρος και πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου του Π.Ε. Κοζάνης ενώ συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Μιχάλης Πιτένης, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Μοιραστείτε την είδηση