Παρουσίαστηκε το περιοδικό «Αλιάκμονος ρους»

1 Min Read

Η παρουσίαση του πρώτου τόμου του περιοδικού « Αλιάκμονος ρους» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Για το περιοδικό μίλησαν οι  Κώστας Ντίνας πρόεδρος εταιρείας Δυτικομακεδονικών μελετών- καθηγητής γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μυλωνάς δρ κλασσικής αρχαιολογίας, Χαρίτων Καρανάσιος Διευθυντής ερευνών Ακαδημίας Αθηνών και Κώστας Καμπουρίδης δρ οθωμανικών σπουδών. Την παρουσίαση διοργάνωσε η Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών.

Το περιοδικό είναι ήδη ελεύθερα προσβάσιμο σε κάθε χρήστη, με δυνατότητα αποθήκευσης, στον ιστότοπο της Ε.ΔΥΜ.ΜΕ.

Τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού απαρτίζουν οι Ι. Γκλαβίνας, Χαρ. Καρανάσιος, Ζ. Μπέλλος, Ι. Μπουνόβας, Δ. Μυλωνάς, Κ. Ντίνας, ενώ τα άρθρα (σε ελληνικά ή αγγλικά) κρίνονται από δύο Επιστημονικούς Συνεργάτες-Κριτές του περιοδικού.

Με την έκδοση του περιοδικού η Ε.ΔΥΜ.ΜΕ. στοχεύει στη δημοσίευση αυστηρά πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών (έκδοση σχολιασμένων πηγών, συνθετικές και συγκριτικές εργασίες) για ολόκληρο το φάσμα της ιστορίας της Δυτικής Μακεδονίας, με κέντρο βάρους τους Νεότερους Χρόνους. Στόχος γενικότερος της Ε.ΔΥΜ.ΜΕ. είναι η σοβαρή επιστημονική μελέτη της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Δυτικής Μακεδονίας, όσον αφορά την ιστορική γεωγραφία, την κοινωνία και οικονομία, την πολιτιστική ταυτότητα, αφενός σε συλλογικό επίπεδο, αφετέρου ως προς τη δράση προσώπων.

 

Μοιραστείτε την είδηση