Πέρασε η θέση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής

2 Min Read

Η πρόταση τριών σημείων του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα πλειοψήφησε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής, μετά την σχετική ηλεκτρονική καταμέτρηση, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν  χθες.

Συγκεκριμένα τα τρία σημεία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πως:

- Advertisement -
  1. Στηρίζει αταλάντευτα την μετεγκατάσταση της Ακρινής. 
  1. Καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της νομοθετημένης υποχρέωσης μετεγκατάστασης της Ακρινής. 
  2. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρχει εναλλακτική πρόταση καλεί την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να την αποσαφηνίσει και την γνωστοποιήσει άμεσα και πάντως πριν την 31-03-2021.

Στα δύο πρώτα σημεία υπήρχε ομοφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο με το τρίτο όμως να δημιουργεί αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λευτέρης Ιωαννίδης αλλά και ο Νώντας Στολτίδης της Λαικής Συσπείρωσης ζήτησαν να μην περιληφθεί με τον κ. Στολτίδη να σημειώνει πως «αναιρεί τα δύο προηγούμενα και στην ουσία ανοίγει το δρόμο και διευκολύνει την κυβέρνηση στο να μη προχωρήσει την μετεγκατάσταση».

Ο Κώστας Κύργιας  πρότεινε να ταυτιστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  με την πρόταση των κατοίκων της Ακρινής.

Στην ψηφοφορία, σύμφωνα με τα πρακτικά,  υπερ της πρότασης του Δημάρχου ψήφισαν 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώ υπέρ της πρότασης Ιωαννίδη οι Γ. Βαλαής, Α. Πουτακίδης, Χ. Κουζιάκης, Π. Αθανασιάδης, Ν. Στολτίδης, Θ. Δημαράκη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ακρινής.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Ιωαννίδης, Κ. Δεσποτίδης, Γ. Γρηγοριάδης, Μ. Κουτοσίμος, Γ. Φτάκας και Φ. Κεχαγιάς  δεν απέστειλαν e-mail για να συμμετέχουν στην ψηφοφορία.

Μοιραστείτε την είδηση