Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: Ενημέρωση σχετικά με την απόσπαση εκπ/κού στο Γραφείο της Βουλευτού Τρικάλων

2 Min Read

Το Δημοτικό Σχολείο του Τρανοβάλτου στο οποίο φοιτούν παιδιά από τον Τρανόβαλτο και τις όμορες περιοχές, έχει τύχει της στήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, λόγω του ότι βρίσκεται στο κέντρο του ορεινού όγκου των Καμβουνίων, είναι απομακρυσμένο από την πόλη της Κοζάνης και αντιμετωπίζει δύσκολες καιρικές συνθήκες κατά τους χειμερινούς μήνες. Παρά το μικρό αριθμό των μαθητών που φοιτούν, το Δημοτικό σχολείο έχει τύχει της στήριξης όλων των φορέων της εκπαίδευσης, πράγμα που φαίνεται από την πλήρη στελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό όχι μόνο δασκάλων αλλά και εκπαιδευτικών όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων.
Το θέμα που προέκυψε με την απόσπαση εκπαιδευτικού από το Δημοτικό Σχολείο Τρανοβάλτου στο Γραφείο της Βουλευτού Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτας Δριτσέλη, διογκώθηκε χωρίς λόγο, καθώς έγινε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.(Απόφαση του ΠΥΣΠΕ Κοζάνης στις 17-10-2018 για αποδέσμευση της εκπ/κού, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε η αναπλήρωση του κενού που θα προέκυπτε).
Όσον αφορά στο ηθικό σκέλος του θέματος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των μικρών μαθητών , προκειμένου να μην υπάρξει κενό στη λειτουργία του σχολείου, φρόντισε κατόπιν συνεννόησης με τη Διευθύντρια του Σχολείου να αναπληρωθεί το κενό από την ίδια τη Διευθύντρια χωρίς να διαταραχθεί το πρόγραμμα των υπολοίπων εκπαιδευτικών.
Επομένως το κενό που διατείνονται ορισμένοι ότι δημιουργήθηκε, επί της ουσίας δεν υφίσταται, αφού ήδη έχει γίνει η αναπλήρωση από την Διευθύντρια, η οποία δεν είχε ωράριο, λόγω της Διευθυντικής της θέσης.

Μοιραστείτε την είδηση