Πιάστηκαν στα χέρια οι κάτοικοι της Ακρινής στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου

3 Min Read

Με εντάσεις η συνεδρίαση για το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα

Ο Πρόεδρος της Ακρινής Χάρης Καζαντσίδης (αριστερά) συζητά με τον τοπικό σύμβουλο Μπάμπη Πουτογλίδη (δεξιά)

Με μεγάλη ένταση ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί στην Ακρινή η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, το οποίο καλείται να αποφασίσει το ερώτημα που θα τεθεί στο άτυπο δημοψήφισμα σε σχέση με την πρόταση της Κυβέρνησης αντί της μετεγκατάστασης. Η συνεδρίαση γίνεται (ώρα 12:00) με την παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού που έχουν πάρει τον λόγο και τοποθετούνται.

Ωστόσο με την έναρξη της συνεδρίασης, προκλήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ κατοίκων που επιθυμούν την μετεγκατάσταση και των τοπικών συμβούλων που είναι υπέρ της πρότασης Παπαθανάση. Η πεντάλεπτη διακοπή που έγινε για να πέσουν οι τόνοι δεν είχε αποτέλεσμα και κατά την διακοπή οι κάτοικοι πιάστηκαν στα χέρια. Ευτυχώς η κατάσταση ηρέμησε λίγη ώρα αργότερα.

Καζαντσίδης: Να γίνει δημοψήφισμα με ερώτημα μετεγκατάσταση η πρόταση Παπαθανάση

Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα «μετεγκατάσταση ή εναλλακτική πρόταση», ζήτησε ο Πρόεδρος της Ακρινής Χάρης Καζαντσίδης. Κατά την τοποθέτησή του, στηλίτευσε την κίνηση των τριών τοπικών συμβούλων που ζήτησαν την συνεδρίαση, κατηγορώντας τους πως χρησιμοποιούν το δημοψήφισμα με λάθος τρόπο και με ερώτημα αν οι κάτοικοι είναι υπέρ η κατά της πρότασης Παπαθανάση.

 

Πουτογλίδης: ότι είπαμε μέχρι σήμερα έγινε

Ο τοπικός σύμβουλος Χαράλαμπος Πουτογλίδης, κάλεσε τους κατοίκους να αποφασίσουν επί της πρότασης που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τίποτα άλλο πάνω στο τραπέζι. Κανείς δεν δεσμεύεται για την μετεγκατάσταση αλλά δεσμεύονται για την πρόταση με χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουτογλίδης.

Πιάστηκαν στα χέρια

Κατά την τοποθέτηση του Προέδρου Συλλόγου Περιβάλλοντος Κώστα Πουτακίδη, υπήρξαν πολλές διακοπές από κατοίκους που κατηγορούσαν τους τρεις τοπικούς συμβούλους ότι υποστηρίζουν συμφέροντα και δεν θέλουν την μετεγκατάσταση. Η ένταση που προκλήθηκε οδήγησε τον Πρόεδρο Χάρη Καζαντσίδη να διακόψει την συνεδρίαση όμως κατά το διάλειμμα οι κάτοικοι πιάστηκαν στα χέρια και τα χειρότερα αποφευχθήκαν στο παρά πέντε.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται αυτή την ώρα (12:30)

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση