Πιο αυστηρά τα μέτρα για τη νέα πλατεία σύμφωνα με το νέο κανονισμό-Λιγότερα τραπεζοκαθίσματα και απαγόρευση οχημάτων

2 Min Read

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης συζητήθηκε χθες το βράδυ o νέος κανονισμός διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων της Κοζάνης. Ο νέος κανονισμός, που έχει άμεση εφαρμογή, προβλέπει την αυστηροποίηση κάποιων διατάξεων, όπως της κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αλλά και την απαγόρευση πρόσβασης οχημάτων στη νέα πλατεία Κοζάνης και τον πεζόδρομο, πλην ειδικών περιπτώσεων.

«Στο νέο κανονισμό έχουν ενσωματωθεί διατάξεις από την Εθνική νομοθεσία, όπου καθορίζεται το πλάτος των πεζοδρόμων ή των χώρων που κινούνται οχήματα έκτακτης ανάγκης και τα πλάτη είναι συγκεκριμένα. Εκεί υπάρχει ένας μικρός περιορισμός των χώρων τραπεζοκαθισμάτων. Πάντως δεν υπήρχαν αντιδράσεις καθώς είναι γνωστή η νομοθεσία και προσπαθήσαμε να είμαστε στα όρια της» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Κώστας Δεσποτίδης .Μεταξύ άλλων ρυθμίσεων να αναφέρουμε πως στον  πεζόδρομο της οδού Ειρήνης δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

- Advertisement -

Αναφορικά με την φορτοεκφόρτωση στον κεντρικό πεζόδρομο ο κανονισμός προβλέπει πως ο εφοδιασμός των καταστημάτων θα πραγματοποιείται στις ώρες από 09.00 έως 13.00 ενώ απαγορεύεται η στάση και διέλευση σε όλο το μήκος του πεζοδρόμου της οδού Ειρήνης, της οδού Κοβεδάρων και στην οδό Χ.Μούκα.

Η  φορτοεκφόρτωση θα επιτρέπεται :

α) στο χώρο στάθμευσης του πεζοδρόμου της οδού Ειρήνης στην πλατεία Ι. Τιάλειου.

β) στο χώρο στάθμευσης της οδού Ολυμπίου Γεωργάκη.

γ) στο χώρο στάθμευσης επί της οδού Δημοκρατίας με κατεύθυνση προς την οδό Παύλου Χαρίση.

δ) στην εσοχή έμπροσθεν του Δημαρχείου Κοζάνης και κατά τις ώρες από 09.00πμ έως 11.00 πμ.

ε) στο χώρο στάθμευσης της οδού Βαλταδώρων, μεταξύ των οδών Μουράτη και Βάρναλη. ζ) στο χώρο στάθμευσης επί της Τσόντζα, πριν την Ρήγα Φεραίου, και ώρες 09.00 έως 13.00.

Ο κ. Δεσπότίδης αναφερόμενος στα ζητήματα, που άπτονται της νέας πλατείας υποστήριξε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να τη  διαφυλάξουμε,  για αυτό και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε οχήματα, κυρίως αυτό αφορά τα οχήματα τροφοδοσίας. Επιτρέπεται με όρους και σχετική άδεια για ειδικές περιπτώσεις».

To θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς υπήρχαν μια σειρά από ενστάσεις σε συγκεκριμένα άρθρα από τη μείζονα αντιπολίτευση.

Μοιραστείτε την είδηση