Πίσω στις παραδόσεις – *Του Γιάννη Γιαννίτσα

2 Min Read

Ήρθαν λοιπόν εκείνα τα Χριστούγεννα που η οικογένεια θα μαζευτεί γύρω από το ίδιο τραπέζι και θα μείνει εκεί. Έχω ξαναπεί ότι μου αρέσει να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Μπορεί να είναι η δικιά μου έλλειψη των οικογενειακών Χριστουγέννων, αλλά νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς αυτές οι γιορτές είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να ξαναβρεθεί η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι, να περάσει χρόνο ο ένας με τον άλλον και κυρίως να ξεχάσουμε για λίγο ότι 24 ώρες πλέον δεν μας φτάνουν για να ολοκληρώσουμε τα έργα που έχουμε αναλάβει να φέρουμε σε πέρας ημερησίως.

 

Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα θρήσκος, θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά τον πατέρα μου να μου λέει ότι θρησκευτικές εορτές, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να μαζευτεί η οικογένεια ξανά μαζί. Μέσα από τα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά αυτό το στυλ το είχα ξεχάσει τελείως. Έκανα όμως και παρατηρήσεις και μία από αυτές ήταν ότι ο κόσμος επιλέγει να περνάει τις ιδιαίτερες βραδιές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε μαγαζιά και σε χώρους διασκέδασης. Φυσικά και δεν θα τον κατηγορήσω γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου να είμαστε καλά πάλι στα αγαπημένα μας μαγαζιά θα γυρίσουμε.

Φέτος, όμως είναι μία τεράστια ευκαιρία να ζήσουμε όλοι ξανά οικογενειακά Χριστούγεννα. Για ένα πράγμα είμαι απόλυτα σίγουρος. Εμείς οι άνθρωποι της εστίασης αυτή τη χρονιά, όσο και να μας πληγώνει αυτό που έχουμε ζήσει όλο αυτό τον καιρό, θα χαρούμε ένα πράγμα μετά από πολλά χρόνια. Που θα είμαστε επιτέλους σπίτι με την οικογένειά μας. Ένα πράγμα θα μας σώσει προκειμένου να ξεπεράσουμε όλη αυτή την κατάσταση και αυτό είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα θετικά. Ας γίνει μία αρχή και ας δούμε θετικά την ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε στο οικογενειακό τραπέζι αυτά τα Χριστούγεννα.

Να είμαστε όλοι υγιείς, υγεία στις οικογένειές μας… Και σίγουρα με πολλή πολλή αγάπη όλα θα περάσουν.

 

*Ο Γιάννης Γιαννίτσας είναι σεφ

Μοιραστείτε την είδηση