Πλακεντάς: βιασμός των βουνών της Εορδαίας οι ανεμογεννήτριες

2 Min Read

Κάλεσμα προς την κοινωνία της Εορδαίας για συμμετοχή σε εκδήλωση κατά των ΑΠΕ το Σάββατο

Κάλεσμα στην κοινωνία της Εορδαίας και όχι μόνο, να δώσει δυναμικό παρών στην εκδήλωση κατά των ΑΠΕ, απηύθυνε μέσω συνέντευξης τύπους την Πέμπτη, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Μαζί με τον εκπρόσωπο της ομάδας «Εορδαία SOS» Νίκο Βουνοτρυπίδη, κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να γεμίσουν την πλατεία της Πτολεμαϊδας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου και να πουν «όχι στην άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ».

«Η δραστηριότητα των εταιρειών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά της Εορδαίας είναι τεράστια και οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν για να καταλάβουν τι πάει να γίνει στα βουνά μας» είπε ο κ. Πλακεντάς, ο οποίος ανέφερε πως ο Δήμος Εορδαίας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά και από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. «Είναι ένας βιασμός του πρωτογενή τομέα και των βοσκοτόπων και της φύσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακεντάς.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς (αριστερά) με τον εκπρόσωπο της ομάδας “Εορδαία SOS” Νίκο Βουνοτρυπίδη κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου

Ο Δήμος Εορδαίας μαζί με τους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού που αντιδρούν στην ανάπτυξη ανεμογεννητριών στα βουνά τους, θα ενταχθούν στο δίκτυο δήμων της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα. Πρόκειται για συνολικά 27 δήμους της χώρας που αντιδρούν στις ΑΠΕ.

«Σχεδιάζονται 70 ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο, άλλες 250 αμέσως μετά από αυτές που θα στηθούν αρχικά, 36 ακόμη στην περιοχή Μαύρη Πέτρα και υπάρχουν ήδη εγκατεστημένες παλιάς τεχνολογίας 50. Τι θα απομείνει από χλωρίδα, πανίδα και βιοποικιλότητα στην περιοχή μας; Ο εφιάλτης δεν έχει τελειωμό και το μέλλον των παιδιών μας είναι δυσοίωνο» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ομάδας «Εορδαία SOS» Νίκος Βουνοτρυπίδης.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρο. Ομιλητές θα είναι ο δικηγόρος Τρύφωνας Κόλλιας, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας Τάσος Μπαλτάς και οι βιολόγοι Νίκος Γιαννάκης και Δήμητρα – Λήδα Ράμμου.

 

Όλγα Τουφεγγοπούλου-www.xronos-kozanis.gr

 

 

Μοιραστείτε την είδηση