«Πλημμύρισε» αγάπη και όμορφους ήχους η Αίθουσα Τέχνης

3 Min Read

«Τα είπαμε» όλοι μαζί για τη μικρή Ευαγγελία

Μια υπέροχη και γιορτινή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης το βράδυ του Σαββάτου, όπου πραγματοποιήθηκε η μουσικοθεατρική χριστουγεννιάτικη παράσταση «Να τα πούμε;», η οποία έχει γίνει θεσμός και ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια, τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, μουσικές από όλο τον κόσμο και αποσπάσματα διηγημάτων Ελλήνων συγγραφέων.

- Advertisement -

Ένα μέρος των εσόδων της παράστασης, θα δοθεί ως οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια της μικρής Ευαγγελίας. Η 12χρονη Ευαγγελία έχει διαγνωσθεί με 95% δυστονική κινητική αναπηρία και η μόνη επιλογή θεραπείας για να παραμείνει με διαυγή εγκέφαλο και ελπίδες είναι το DPS. Πρωτοποριακή θεραπεία που δημιουργεί ηλεκτροδιέγερση εγκεφάλου. Θα χρειαστεί μια 8ωρη επέμβαση στο Λονδίνο και μια πολύμηνη αποκατάσταση με σύνθεση θεραπειών και αποθεραπειών και φυσικά πολλή πολλή αγάπη.

Λευτέρης Πλασκοβίτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Λευτέρης Πλασκοβίτης σημείωσε πως η παράσταση εγκαινιάστηκε πέρυσι, έγινε ξανά φέτος και θα γίνεται κάθε χρόνο καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όλοι θέλουμε μια ανάσα της ψυχής και του πνεύματος». Όσο αναφορά τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που είχε η παράσταση σημείωσε πως το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης έπρεπε να συμμετέχει και αυτό σε αυτή την προσπάθεια. «Είναι μέρες γιορτής και αγάπης και πρέπει όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι όπου και όποτε έχει ένας συνάνθρωπος μας ανάγκη, να μπορούμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας» τόνισε ο κ. Πλασκοβίτης και έδωσε τις ευχές του για το νέο έτος.

Γιώργος Τζούκας, καλλιτεχνικός διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης

«Παρόλο που έχουμε παρουσιάσει μια εκδήλωση σχετικά πρόσφατα, νιώσαμε την ανάγκη να συμμετέχουμε σε μια ακόμα, για να δώσουμε χαρά στα παιδιά και σε όλο τον κόσμο, λόγω των ημερών» τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, Γιώργος Τζούκας και στάθηκε στη συνεργασία του ωδείου με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, αναφέροντας πως είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται και πως οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ ήταν οι σολίστ στο μισό σχεδόν του προγράμματος.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Βασίλης  Μπατσακούτσας, Μαρία Βατικιώτη, Θεοδοσία Δέμου, Ελένη Ζιάνα, Νίνα Κεφαλογιάννη, Αναστασία Νταλιάνη και συμμετείχαν τα φωνητικά και ορχηστρικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης. Αποσπάσματα των διηγημάτων των Ελλήνων συγγραφέων, διάβασαν οι ηθοποιοί Ναταλία Καποδίστρια και Βασίλης Μπατσακούτσας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση