Πλήρες το μενού του Διεθνούς Φόρουμ Αγροδιατροφικών Προϊόντων

2 Min Read

Ένα σημαντικό βήμα εξωστρέφεια από το ΕΒΕ Κοζάνης

11 επιχειρηματίες αγοραστές από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σκωτία, Αλβανία, Κύπρο και Πολωνία επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες παραγωγικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ Αγροδιατροφικών Προϊόντων που διοργάνωσε το ΕΒΕ Κοζάνης με τη συνεργασία της Περιφέρειας.

- Advertisement -

Το “μενού” των επισκέψεων περιλάμβανε εννιά επισκέψεις σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και μια μεγάλη έκθεση (Β2Β), κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των επιχειρηματιών-αγοραστών με άλλες 25 περίπου επιχειρήσεις του Νομού Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Μέσα από τις επισκέψεις σε μονάδες με σημαντική παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα, αλλά και τις B2B συναντήσεις οι επιχειρήσεις-αγοραστές γνωρίστηκαν με τα προϊόντα της περιοχής, με στόχο να συναφθούν μελλοντικές επιχειρηματικές συμφωνίες και να ανοίξουν νέοι δρόμοι συνεργασιών.

Το προφίλ των αγοραστών

Τα διευθυντικά στελέχη των ξένων εταιρειών που επισκέφθηκαν την περιοχή, μένουν στο εξωτερικό, αλλά είναι Έλληνες με πολυετή εμπειρία στις αγορές και ειδικά στην περιοχή που δραστηριοποιούνται. Ήρθαν πλήρως ενημερωμένοι για το προφίλ των επιχειρήσεων που θα συναντήσουν και ήταν έτοιμοι να «απαντήσουν» με συγκεκριμένες προτάσεις και κατευθύνσεις για το πως πρέπει να βαδίσουν οι επιχειρήσεις της Κοζάνης για να «παίξουν» στις εξαγωγές.

Με γιορτή με χάλκινα στη Σιάτιστα έκλεισε το πρόγραμμα

Κατά την τελευταία ημέρα, οι αγοραστές επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τη Βλάστη όπου είχε προετοιμαστεί μια νέα εμπειρία τοπικής γαστρονομίας και συνδυάστηκαν επιλεγμένα τοπικά τυριά και κρασιά μαζί με παραδοσιακές συνταγές κατά το μεσημεριανό γεύμα. Εκεί είχαν την ευκαιρία τοπικοί παραγωγοί να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να συζητήσουν με τους επιχειρηματίες σε ένα πολύ θετικό κλίμα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή ιδιαίτερων τιμητικών αναμνηστικών στους προσκεκλημένους επιχειρηματίες αγοραστές του εξωτερικού που συμμετείχαν στο Forum και έκλεισε στο ξενοδοχείο Ιβερίς στη Σιάτιστα, όπου σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα συνεχίστηκαν οι συζητήσεις συνεργασίας, καταλήγοντας σε μια γιορτή με παραδοσιακά χάλκινα και ανεβασμένη διάθεση.

Σωκράτης Μουτίδης  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση