Πληροφορίες για τους οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας φέρνει στο φως το βιβλίο του Γ. Τσότσου που παρουσιάστηκε στην Κοζάνη

1 Min Read

Το βιβλίο του Γιώργου Τσότσου, τοπογράφου Μηχ. Δρ. Πολεοδομίας, μεταδιδάκτορα Ιστορικής Γεωγραφίας, με τίτλο “Ιστορική Γεωγραφία της Δυτικής Μακεδονίας. Το οικιστικό δίκτυο (14ος- 17ος αιώνας)”, παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Κοζάνης.
Το βιβλίο αφορά στους οικισμούς και τη θέση τους στο γεωγραφικό χώρο, αλλά και την ιστορική τους εξέλιξη. Εκδόθηκε το 2011 και περιλαμβάνει πληροφορίες, μέσα απο την προφορική παράδοση, τα οθωμανικά, τα εκκλησιαστικά αρχεία και άλλες πηγές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος ο συγγραφέας.
«Είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει την ιστορία και την γεωγραφία, μέσα απο ενδελεχή έρευνα σε αρχεία και δίνει πληροφορίες για το πως δημιουργήθηκαν οι οικισμοί στη Δυτική Μακεδονία σε μια ιστορική πορεία τριών αιώνων» ανέφερε ο καθηγητής Κώστας Ντίνας, απου τους εισηγητές της εκδήλωσης.
Για το βιβλίο μίλησαν ακόμα οι Κώστας Καμπουρίδης, Ιστορικός, Δρ. Οθωμανικών Σπουδών και Αργύρης Παφίλης, παραγωγός τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και η Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών.

Μοιραστείτε την είδηση