Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της 3ης Διεθνoύς Συνάντησης για τη Βυζαντινή Τέχνη στην Κοζάνη

2 Min Read

Eντυπωσιακά ήταν τα  εγκαίνια της 3ης Συνάντησης για την Βυζαντινή Τέχνη στην Κοζάνη, το βράδυ της Παρασκευής στην Κοζάνη. Πρόκειται για μια  πρωτότυπη καλλιτεχνική σύζευξη- προσπάθεια ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, «3η Συνάντηση για τη Βυζαντινή Τέχνη» που ξεκίνησε το 2016 και οδήγησε στη δημιουργία δεσμών μεταξύ φορέων τέχνης και πολιτισμού τριών χωρών, ξεκινά τη δραστηριότητα της και στην Κοζάνη.

Μια πολυσχιδής εκπαιδευτική δραστηριότητα , ένας εικαστικός διάλογος, που προέκυψε από τη διαπολιτισμική σύμπραξη τριών χωρών, με κοινό παρανομαστή την αγάπη για τις επηρεασμένες, από το ιδιαίτερο ιδίωμα της Βυζαντινής παράδοσης, τέχνες, η «3η Συνάντηση για τη Βυζαντινή τέχνη» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων ετών κάνοντας τη δεύτερη στάση της για το 2018 στην Κοζάνη. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία στις 18- 22 Μαΐου του 2018 και αναμένεται η συνέχεια τον Οκτώβριο του 2018 στην Ιταλία.

Την πρωτοβουλία του διαλόγου των παραδόσεων των τριών χώρων, για φέτος αναλαμβάνουν τα αγιογραφικά εργαστήρια του πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης» στην Κοζάνη, της Associazione Archeosofica στη Φλωρεντία (Ιταλία) και του Δημοτικού Εικαστικού Εργαστήριου (Decsic) του δήμου Voluntari (Ρουμανία). Μαζί τους σε αυτό το διάλογο, ενώνουν τις δυνάμεις του, τα αγιογραφικά εργαστήρια του Μικρασιατικού Συλλόγου, Π.Ε. Κοζάνης, της Scoala gimnaziala nr. 1 στην Ciorogârla(Ρουμανία), το εργαστήριο ξυλογλυπτικής Artes από το Αρέτσο (Ιταλία) καθώς και αγιογράφοι, απόφοιτοι και φοιτητές, του τμήματος Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου.

Απόψε στις 7 Συναυλία στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης με τίτλο «Προσευχή και Παράκληση σε ανατολή και δύση»

  • Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 11:00-14:00: Πρακτικό εργαστήριο στη Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός»
Μοιραστείτε την είδηση