Ανακοινώθηκαν τα τέσσερα από τα έξι ονόματα του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ για την ΠΕ Κοζάνης

6 Min Read

«Εκτός» ψηφοδελτίου την τελευταία στιγμή ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης

Τα τέσσερα από τα συνολικά έξι ονόματα αυτών που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ στην ΠΕ Κοζάνης, ανακοίνωσε την Κυριακή η Κουμουνδούρου. Πρόκειται για τους Καλλιόπη Βέττα, Θόδωρο Καρυπίδη, Έφη Μιχελάκη και Κώστα Πασσαλίδη. Σύμφωνα με απόφαση του συνεδρίου του κόμματος, τα ψηφοδέλτια θα απαρτίζονται από άνδρες και γυναίκες σε ποσοστό 50-50 συνεπώς οι δυο θέσεις που απομένουν για την ΠΕ Κοζάνης θα συμπληρωθούν με έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Η νυν βουλευτής της ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα αυτοδίκαια συγκαταλέγεται στο ψηφοδέλτιο, ειδικά από μια πετυχημένη θητεία με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αλλά και συμμετοχή σε διάφορα ζητήματα της περιοχής. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και δημοσιογράφος, είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανατροπή – Δημιουργία» και το όνομά του ήταν από τα «σίγουρα» για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Πασσαλίδης από την Πτολεμαΐδα, ήταν ο πρώην Συντονιστής της ΝΕ Κοζάνης. Ο ίδιος με μήνυμά του είπε τα εξής για την επιλογή του:

«Η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία. Μας δίνει επίσης τη βεβαιότητα ότι με τη στήριξη του ελληνικού λαού την επόμενη των εκλογών θα υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα ανατάξει την χώρα και θα δώσει όραμα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Όσον με αφορά θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στα θεσμικά όργανα του κόμματος και  τον πρόεδρο μας Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η ανακήρυξη μου ως υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη και υπόσχομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης.

Δεσμεύομαι ότι μαζί με τους άλλους άξιους/ες συντρόφους/ες, συνυποψήφιους/ες μου, θα δώσουμε από κοινού αυτό το μεγάλο και ωραίο αγώνα με ενότητα συντροφικότητα και αλληλεγγύη ώστε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο στην ΠΕ Κοζάνης.»

Η πρωτοεμφανιζόμενη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Κοζάνη είναι η εκπαιδευτικός Έφη Μιχελάκη, κόρη του πρώην Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη. Η ίδια έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook:

«Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέληξε στις πρώτες υποψηφιότητες για την περιοχή μας. Μαζί με τους συνυποψήφιους μου  την Καλλιόπη, τον Θόδωρο, τον Κώστα, τη συντρόφισσα και τον σύντροφο που σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν, έχουμε την μεγάλη ευθύνη να διαδώσουμε από την μια μέχρι την άλλη άκρη του, σε κάθε γωνιά του Νομού Κοζάνης, το όραμα, τα προτάγματα και τις προτάσεις του κόμματός μας. Το βράδυ των εκλογών θα γιορτάσουμε τη νίκη της αλήθειας απέναντι στην προπαγάνδα, της ουσίας απέναντι στην επικοινωνία, της ελπίδας για κοινωνική ανάταξη και οικονομική ανάκαμψη απέναντι στη δυστοπία που μας βύθισε η διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα δώσουμε από σήμερα τη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε το βράδυ των νικηφόρων για εμάς εκλογών να είναι η αρχή της δουλειάς μας για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη παντού.»

Ωστόσο, η μη ανακοίνωση του ονόματος του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, προκάλεσε συζητήσεις και ερωτηματικά μιας και θεωρούνταν πως η θέση του στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης είχε «κλειδώσει» από νωρίς. Ο ίδιος, με γραπτή δήλωσή του το προσωπικό του προφίλ στο Facebook είπε:

«Γεγονότα που προηγήθηκαν από την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αναγκάζουν να αποσύρω το ενδιαφέρον μου για τη συμμετοχή μου σ’ αυτό. Οι λόγοι που με οδήγησαν σ’ αυτήν τη απόφαση έχουν να κάνουν με αρχές και πρακτικές που στοχευμένα υιοθέτησε η Επιτροπή Συγκρότησης των ψηφοδελτίων για την περίπτωσή μου. Επειδή στάθηκε αδύνατον να συμβιβαστούν οι απαιτήσεις της Επιτροπής με τον αξιακό μου κώδικα δηλώνω ότι δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην ΠΕ Κοζάνης. Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου, τους συναδέλφους μου, τους φίλους μου και τους συμπολίτες μου για την αμέριστη υποστήριξη και τη συμπαράσταση με την οποία με περιέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι αγώνες για το μέλλον του τόπου μας συνεχίζονται και θα δικαιωθούν.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» η μη συμπερίληψη του ονόματος του κ. Αδαμίδη έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και ενώ είχε συμφωνηθεί μεταξύ Κουμουνδούρου και του ίδιου η συμμετοχή του. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως ο λόγος της απόρριψης του ήταν ότι «πατούσε σε δυο βάρκες αφού στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ κατεβαίνει με την σημαία της ΠΑΣΚΕ».

Τέλος, τα δυο ονόματα που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ στην ΠΕ Κοζάνης, αναμένεται να είναι ο Σωκράτης Βατάλης και η Βάσω Γκάσταρη.

 

Σωκράτης Μουτίδης-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση