Πολιτική λύση στο θέμα των αναδρομικών ζητούν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ

2 Min Read
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κάτανας

Αρνητική η απόφαση του ΣτΕ

Τα αναδρομικά τους ζητούν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, μετά την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσφυγή τους κατά των περικοπών σε επικουρικές συντάξεις και δώρα, όπως όριζαν οι νόμοι 4093 και 4051 του 2012. Το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την αρνητική απόφαση του ΣτΕ καλώντας την Κυβέρνηση να λύσει το θέμα με πολιτική απόφαση.

«Όλοι οι συνταξιούχοι περιμέναμε τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ που συνεδρίασε στις 15 Γενάρη του 2021 για τα αναδρομικά των περικοπών των αντισυνταγματικών νόμων 4093 και 4051 που αφορούσαν τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για το 11μηνο από τον Ιούνιο του 2015 έως το Μάιο του 2016, οπότε και ψηφίστηκε ο νέος νόμος Κατρούγκαλου.     Εν τω μεταξύ από τις διαρροές δόθηκε η αίσθηση σε όλους ότι η απόφαση θα είναι θετική και αναμενόταν από το Πάσχα του 2021 να εκδοθεί. Με βάση αυτή την αναμονή κυβερνητικοί κύκλοι καλούσαν τους συνταξιούχους να μην κάνουν αγωγές γιατί έτσι κι αλλιώς θα δινόταν σε όλους, όμως η απόφαση του ΣτΕ δεν δίνει τη δυνατότητα νομικής διεκδίκησης για όσους άσκησαν αγωγή μετά τις 31/7/2020, ακόμα και πριν την κατάθεση της τροπολογίας η οποία έλαβε χώρα τον Οκτώβρη το 2020» τονίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Κάτανας.

Ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση για πολύ κακούς χειρισμούς στο ζήτημα των αναδρομικών, τα οποία φορολογήθηκαν έως και 40%. «Καλούμε την κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να δώσει τα αναδρομικά των εν λόγω περικοπών, που αφορούν τους αντισυνταγματικούς νόμους 4093/2012 και 4051/2012, για τις επικουρικές και για τα δώρα σε όλους τους συνταξιούχους» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κάτανας.

Όλγα Τουφεγγοπούλου  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση