Πραγματογνώμονες στα Γρεβενά για την αιτία της έκρηξης στο εργοστάσιο δυναμίτιδας

2 Min Read

Να ορίσει τέσσερις πραγματογνώμονες για την θανατηφόρα έκρηξη στο εργοστάσιο δυναμίτιδας αποφάσισε η Εισαγγελία Γρεβενών. Σκοπός των ειδικών θα είναι να ερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου παρασκευής εκρηκτικών υλών ΕΛΤΕΚ στην Ιτέα Γρεβενών που στοίχισε την ζωή σε τρείς εργαζόμενους.

Στο χώρο βρίσκεται ακόμα το κλιμάκιο του τμήματος εκρηκτικών ΤΕΕΜ της ΕΛΑΣ από την Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας δείγματα, ενώ παράλληλα ελέγχουν για υπολείμματα εκρηκτικής ύλης που πιθανώς θα δημιουργούσαν θέματα ασφαλείας στα συνεργεία που θα εργαστούν τις επόμενες ημέρες.

Με drones σάρωσαν αρκετές φορές τον χώρο ενώ στελέχη της εταιρίας έδωσαν στοιχεία αλλά και χάρτες με τα υλικά που είχε ο χώρος της παραγωγής όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Χθες το πρωί βρέθηκε στο σημείο των ερευνών ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, καθώς και δύο σκαπτικά μηχανήματα που έστειλαν τόσο ο δήμος, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών για να βοηθήσουν στην μετακίνηση των διάσπαρτων μπάζων, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και οι λήψεις δειγμάτων.

Παρόντες στις χθεσινές έρευνες ήταν και οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ότι σήμερα θα πρέπει να δώσουν δείγματα DNA, προκειμένου να γίνει δυνατή η ταυτοποίηση των ευρημάτων των τριών εργαζομένων που δεν είναι αναγνωρίσιμα. Στο χώρο του εργοστασίου παραμένουν τα δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα και την Λάρισα.

Μοιραστείτε την είδηση